Onmiddellijke verlichting van de angst

September 30

Onmiddellijke verlichting van de angst

Terwijl de meeste mensen voelen angstig af en toe is ongeveer 40 miljoen mensen lijden van angststoornissen volgens de National Institute of Mental Health (NIMH). Zij omvatten de gegeneraliseerde angststoornis (GAD), obsessief-compulsieve stoornis (OCS), posttraumatische stressstoornis (PTSS), paniek stoornissen en sociale fobie. Angst wordt vaak beheerd met Antidepressivum medicijnen maar kunnen zij enkele weken te verminderen van de symptomen. Sedativa, bèta-blokkers, bepaalde kruiden en veranderingen in levensstijl kunnen aanbieden meer onmiddellijke verlichting van angst.

Typen

Benzodiazepinen hebben sederende effecten die kunnen worden voorgeschreven voor snelle verlichting van angst. Benzodiazepines kunnen verslavend en zijn over het algemeen aanbevolen voor kortstondig gebruik.

Bèta-blokkers kunnen snel het verbeteren van de fysieke symptomen geproduceerd door angst zoals zweten, schudden en een racing hart volgens de National Institutes of Health (NIH). Bèta-blokkers belemmeren de zenuwen waardoor het hart sneller te kloppen.

Kruiden zoals Valeriaan en Passiebloem wellicht ook kalmerende effecten die angst verminderen kunnen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC).

Voordelen

Bepaalde benzodiazepinen werken beste voor specifieke angststoornissen. Bijvoorbeeld kan clonazepam (Klonopin) wordt vaak voorgeschreven bij sociale fobie en GAD, lorazepam (Ativan) kan zeer effectief voor paniekstoornis en alprazolam (Xanax), het beste werkt voor paniekstoornis en GAD volgens de NIMH.

Bèta-blokkers zoals atenolol (Tenormin) en propranolol (Inderal) mogelijk voordeligst voor geplande evenementen waar u verwacht te voelen angstig als een belangrijke vergadering of spreken voordat een publiek de NIMH merkt.

Naast hun kalmerende effecten kunnen passiebloem en Valeriaan ook helpen bij de behandeling slapeloosheid.

Bewijs

Een Franse studie vond dat de beta blocker propranolol verschijnt aan nuttig bij de behandeling van angststoornissen. De bevindingen werden gepubliceerd in September-oktober 1991 in het tijdschrift "Encephale."

Een Iraanse studie gepubliceerd in oktober 2001 in het tijdschrift "Klinische farmacologie & Therapeutics" suggereert dat Passiflora of Passiebloem extract een effectief kruid voor het beheer van gegeneraliseerde angststoornis is.

Bijwerkingen/voorzorgsmaatregelen

Bijwerkingen geassocieerd met benzodiazepinen bevatten slaperigheid, geheugen en evenwicht problemen, alsook verminderde spiercoördinatie.

Bèta-blokkers kan duizeligheid, vermoeidheid en koude handen, volgens de Mayo Clinic.

Valeriaan en Passiebloem worden over het algemeen beschouwd als veilig. De UMMC benadrukt echter dat in sommige gevallen valerian eigenlijk angst erger kan maken.

Levensstijl overwegingen

Oefenen kan helpen verlichten stress en onmiddellijk tillen uw humeur, volgens de Mayo Clinic. Meditatie kan ook zenuwen kalmeren en verminderen van angst. De rustgevende effecten van deze activiteiten mogen door de dag.

Preventie/oplossing

Zoeken naar professionele hulp als angst uw leven verstoort. Hoe eerder zoeken u behandeling hoe makkelijker het kan zijn om te zetten volgens de Mayo Clinic.

Noteer gebeurtenissen en situaties die leiden tot gevoelens van stress en angst die u met uw arts of therapeut delen kunt.

U mei zitten kundig voorkomen of verminderen van angst door de dichter aandacht te besteden aan hoe u uw tijd en energie besteden en aanpassingen doorvoeren die stress kunnen verminderen.

.


gerelateerde artikelen