Wat Is natrium propionaat?

August 21

Wat Is natrium propionaat?

Natrium propionaat is een gemeenschappelijk additief voor levensmiddelen die industrieel wordt vervaardigd, maar komt ook voor in de natuur. Aangezien het is giftig voor schimmel en sommige soorten van bacteriën, het is met name effectief additief in gebakken goederen of andere producten die vatbaar voor bederf zijn. Het is een veilige verbinding wanneer aangetroffen op de lage niveaus gevonden in voedsel.

Wat is het?

Natrium propionaat is de zout vorm van propionzuur, die is een organisch zuur dat wordt geproduceerd tijdens de chemische aantasting van suiker. Het is een stof die van nature in het lichaam wordt geproduceerd wanneer bepaalde vetzuren en aminozuren worden gemetaboliseerd. Propionzuur wordt gemetaboliseerd door een reeks van enzymatische reacties die afhankelijk van de aanwezigheid van vitamine B-12 zijn, volgens een artikel van 1996 in het "International Journal of vitamine en Nutrition Research." Natrium propionaat wordt ook chemisch geproduceerd voor een verscheidenheid aan industriële toepassingen.

Hoe wordt het gebruikt?

Chemisch gesynthetiseerde natrium propionaat wordt meestal gebruikt als conserveermiddel in de voedingsindustrie. Het voorkomt de groei van de schimmel en sommige bacteriën, waardoor de verlenging van de houdbaarheid van het verpakte gebakken goederen. Volgens de Code of Federal Regulations, natrium propionaat algemeen wordt erkend als veilig wanneer gebruikt als levensmiddelenadditief. Het wordt ook gebruikt om te voorkomen dat schimmel groei in voorverpakte en bewerkte kaas producten. Bovendien, wordt ammonium propionaat gebruikt als additief in veevoeder om te voorkomen dat de overmatige groei van ongewenste bacteriën in de magen van dieren.

Hoe werkt het?

Onderzoek gemeld in 1967 in het "Journal van bacteriologie" voor het eerst de wijziging gepresenteerd in het metabolisme van Aspergillus glaucus, waardoor de groei. Deze soort is een schimmel die op granen en gebakken goederen groeit. Natrium propionaat kan ook vertragen of verhinderen van de groei van de bacterie Listeria, een gemeenschappelijk verontreiniging in verpakte kaas en lunch vlees, volgens een artikel gepubliceerd in oktober 2007 de kwestie van de "Journal of Food bescherming." Het gebruik van natrium propionaat als een levensmiddelenadditief is ideaal, omdat de effectieve concentraties laag genoeg zijn dat je niet kan in producten proeven.

Zijn er risico's?

Volgens het veiligheidsinformatieblad voor natrium proprionate, zoals gemeld op «««ScienceLab.com, kan de zuivere chemische stof irriteren de huid als behandeld. Echter, aangezien het grote publiek niet in contact met natrium propionaat in zijn pure vorm komen zou, het doet niet waarschijnlijk het gevaar. De risico's van de consumptie van natrium propionaat zijn lichte als je het vergelijkt met de mogelijkheid van de consumptie van producten die schimmel- of bacteriële besmetting. Als u zich zorgen maakt over het consumeren van natrium propionaat, kopen vers brood of bak je eigen.


gerelateerde artikelen