Hoe plaats ik een bloeddruk manchet op de onderarm

June 26

Hoe plaats ik een bloeddruk manchet op de onderarm

Bloeddruk lezingen worden meestal genomen in de bovenarm, tussen de elleboog en de schouder. Voor sommige patiënten een bloeddruk lezen op dit gebied te verkrijgen is niet mogelijk, meestal te wijten aan de grootte van de arm. Soms medische professionals neem bloeddruk lezingen op de onderarm in plaats van de bovenarm in deze patiënten. Een studie gepubliceerd door de New York State verpleegkundigen Association gevonden dat de bloeddruk lezingen gehouden in de onderarm aanzienlijk hoger is dan bij de bovenarm waren; onderarm lezingen zijn daarom niet zo nauwkeurig.

Stap 1

Meet uw onderarm op het breedste punt die zich het dichtst bij de elleboog, met behulp van een meetlint doek. Bloeddruk manchetten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hoewel onderarm metingen vaak genomen worden omdat andere manchetten niet, de bovenarm past, de onderarm is vaak veel kleiner en is geschikt voor een kleinere manchet. Het is nog steeds belangrijk de juiste grootte voor de meest nauwkeurige lezing en het meest geschikt. Als de omtrek van uw arm 9 tot en met 13 inch is, moet aanschaffen en gebruiken van een standaard volwassen manchet. Als de omtrek van uw arm 13 tot en met 17-inch is, moet u een grote manchet. Als uw manchet onjuist formaat wordt aangepast, zal u niet kunnen plaats de manchet op uw arm goed.

Stap 2

Schuif de manchet van de bloeddruk op je arm. De manchet van toepassing op een blote arm. Als u wilt uw mouwen opstropen, moet de sleeve niet extra druk uitoefenen op de arm, dus te veranderen in een shirt met korte mouwen, indien nodig. Meeste bloeddruk manchetten hebben een markering die aangeeft waar de manchet moet worden geplaatst ten opzichte van de arteria brachialis. Merk op dat bij het nemen van bloeddruk op de onderarm, de manchet worden teruggedraaid moet, zodat de markering op de top, is aangezien de brachialis slagader is gelegen in de elleboog.

Stap 3

Plaats de manchet zodat de rand van manchet met de brachialis marker binnen een inch van uw elleboog is. Vele manchetten worden samengehouden met een D-ring, dat het makkelijker maakt om de manchet op jezelf. Als de manchet beschikt niet over een D-ring, ervoor te zorgen dat de manchet zelfs helemaal rond is.

Stap 4

Beveilig de manchet door het knus, maar niet strak aan te trekken. U moet zitten kundig voor plaatsen van één vinger onder de manchet. Passen de manchet indien nodig als het te strak of te los.

Wat die u nodig hebt

  • Bloeddruk controle apparaat
  • Meetlint

gerelateerde artikelen