Wat zijn de oorzaken van lage witte bloedcel telling & gewichtsverlies?

June 18

Wat zijn de oorzaken van lage witte bloedcel telling & gewichtsverlies?

Witte bloedcellen, oftewel leukocyten, functie te beschermen het lichaam tegen vreemde indringers, zoals bacteriën en virussen. Vijf grote soorten witte bloedcellen bestaan, elk uitvoeren van belangrijke functies in het immuunsysteem. Van een volwassene normale witte bloedcellen varieert van 4.500 tot 10.000 witte bloedcellen per microliter, volgens MedLine Plus, een publicatie van de National Institutes of Health. Veel ziekten en aandoeningen verminderen het aantal witte bloedcellen, waardoor het lichaam kwetsbaar voor infecties. Deze dezelfde ziekten veroorzaken ook vaak gewichtsverlies.

Lupus

Lupus, een chronische ontstekingsziekte, treedt op wanneer de lichaamseigen immuunsysteem aanvallen gezondheid weefsels in het lichaam, classificeren als een auto-immuunziekte. Lupus treft veel systemen van het lichaam met inbegrip van de gewrichten, huid, nieren, hart, longen, bloedvaten en de hersenen. De symptomen zijn afhankelijk van het systeem beïnvloed, maar bevatten vaak gewichtsverlies. Lupus kan vallen en vernietigen van de witte bloedcellen, waardoor het lichaam kwetsbaar voor infecties. De behandelingen voor lupus, met inbegrip van corticosteroïden en cytotoxische medicatie, vernietigen ook witte bloedcellen, waardoor het risico van infecties verder.

Hairy cel leukemie

Hairy cel leukemie beschrijft een specifiek type van leukemie, die optreedt wanneer het beenmerg teveel lymfocyten--een soort witte bloedcel produceert. De lymfocyten geproduceerd; echter zijn abnormale en verschijnen "harige" onder een microscoop. Deze abnormale lymfocyten opbouwen in het beenmerg en bloed, verlatend geen ruimte voor gezonde witte bloedcellen, zoals beschreven door de kliniek van Cleveland. Tekenen van hairy cel leukemie omvatten gewichtsverlies, zwakte, vermoeidheid en frequente infecties zonder aanwijsbare reden.

HIV / AIDS

Humaan immunodeficiëntie virus, HIV, veroorzaakt een levensbedreigende ziekte bekend als verworven immunodeficiency syndrome of AIDS. AVERT.org, een internationale AIDS liefdadigheid, gemeld in December 2009 dat AIDS had veroorzaakt de dood van 25 miljoen mensen sinds 1981. HIV gebruikt CD4 cellen, een bepaald type witte bloedcel bekend als T helper lymfocyten, om te repliceren zelf produceren meer virusdeeltjes. Dit schaadt en vernietigt CD4 cellen, verlaging van de witte bloedcellen en het verlaten van het immune systeem kwetsbaar voor infecties. De ziekte die AIDS doet zich voor wanneer het aantal CD4 cellen te laag valt, wat betekent dat het lichaam kan niet effectief bestrijding van infecties. Symptomen omvatten koorts, gewichtsverlies, diarree en gezwollen lymfeklieren.

Leishmaniasis

Leishmaniasis beschrijft een parasitaire ziekten veroorzaakt door een infectie met Leishmania parasieten overgedragen door de zand-vlieg. Deze ziekte treft meestal degenen in de tropen, de subtropen en de Zuid-Europa, zoals beschreven door de Centers for Disease Control and Prevention. Leishmaniasis kan blijven cutane veroorzaakt pijnlijke huid zweren, of viscerale op het gebied van de inwendige organen. Viscerale leishmaniasis veroorzaakt koorts, gewichtsverlies, een vergrote milt en vergrote lever. Patiënten met viscerale leishmaniasis produceren ook abnormale tests van het bloed, met een lage rode bloedcellen telling en een lage witte bloedcellen.


gerelateerde artikelen