Congestief hartfalen & elektrolyten

July 5

Hartfalen is van invloed op meer dan 5 miljoen mensen in de Verenigde Staten vanaf 2011, meldt de Texas Heart Institute. Symptomen van hartfalen zijn kortademigheid, vermoeidheid, gewichtstoename van vloeistof opbouw, pijn op de borst en een snelle of onregelmatige hartslag. Laboratoriumtests van het bloed kan een onbalans van de elektrolyt in de aanwezigheid van congestieve hartinsufficiëntie weergeven

Wat Is congestief hartfalen?

Congestief hartfalen of CHF, treedt op wanneer het hart niet in staat om een adequate bloedvoorziening voor de organen van het lichaam. Oorzaken van CHF omvatten coronaire hartziekte, waarin de slagaders leveren de hartspier met bloed worden beperkt; aangeboren hartafwijkingen; hart infectie, zoals myocarditis of endocarditis; hart-en vaatziekten ventiel; en hoge bloeddruk, meldt de American Heart Association.

In CHF, onvoldoende pompen remt verkeer en veroorzaakt een ophoping van vocht in de weefsels in de benen, enkels en longen. De nieren zijn niet in staat te scheiden van natrium en water efficiënt en de zwelling neemt toe.

Wat zijn de elektrolyten?

Elektrolyten, zoals calcium, natrium, kalium en magnesium, die zijn positief geladen, en chloride, bicarbonaat en fosfaten, die negatief geladen zijn, zijn moleculen gevonden in bloedplasma. Deze geven aan de conditie van uw lichaam de zuur-base verhouding, endocriene en renale systemen, waterbalans en andere voorwaarden. Er is een fijne lijn tussen de intracellulaire en extracellulaire elektrolyten om een elektrolyt balans, volgens de encyclopedie in de verpleegkunde en de geallieerde gezondheid te handhaven.

Elektrolyten hebben vele functies, zoals hart ritmes reguleren en beïnvloeden van de hoeveelheid water bewaard in je lichaam. In omstandigheden zoals CHF veroorzaakt teveel natrium waterretentie leidt tot oedeem.

Abnormale hartslag

Elektrolyt onevenwicht is één van de mogelijke oorzaak van de abnormale hart ritmes, of aritmieën. Het elektrische systeem van het hart, is afhankelijk van de juiste hoeveelheid elektrolyten, zoals natrium, kalium, magnesium en calcium, te laten functioneren in het ritme, kracht en stem op om voldoende bloedtoevoer door het hele lichaam. Soorten ritmestoornissen zijn te snel, te langzaam en elektrische impulsen die starten in de verkeerde kamer van het hart. Abnormale hart ritmes kunnen verhogen het risico op hartfalen.

Behandeling

Behandeling van congestief hartfalen kan omvatten geneesmiddelen te verhogen van de hartfunctie, zoals Vasodilatatoren, inotropics, calcium kanaal blokkers, ACE remmers, Beta-blokkers en angiotensine II receptor blokkers, volgens de Texas Heart Institute. Diuretica mogelijk moet het overtollige vocht uit het lichaam verwijderen. Voor CHF veroorzaakt door een onbalans van de elektrolyt, kunnen medicijnen, zoals kalium bijvoederen, worden voorgeschreven. U kan worden geïnstrueerd te verhogen of verlagen van uw inname van natrium, calcium en kalium.

Veranderingen in levensstijl die enkele van de symptomen van CHF verlichten kunnen omvatten het volgende: stoppen met roken; beperking van uw inname van verzadigde vetten en cholesterol; handhaving van een matige lichaamsbeweging routine volgens de instructies van uw arts; en na de instructies van uw arts of voedingsdeskundige met betrekking tot het bereiken en handhaven van een gezond gewicht.


gerelateerde artikelen