Bal & Insteekverbinding in de heup

July 10

Bal & Insteekverbinding in de heup

De gewrichten van je lichaam verwijzen naar waar twee beenderen elkaar ontmoeten. Terwijl sommige gewrichten, zoals die voor het aansluiten van uw botten van de schedel, niet bewegen, anderen, zoals de bal - en - Insteekverbinding in de heupen, zijn zeer roerende. Zeer roerend gewrichten zijn voorzien van een ingewikkeld netwerk van spieren, pezen en slijmbeurs zakjes, waardoor het gewricht gevoelig voor schade.

Anatomie

Uw heupgewricht is een verbinding van de cup-achtige acetabulum van je bekken en de koepel-vormige top of in uw dijbeen, bovenbeensbot. Het gewricht wordt een kogelgewricht - and - socket genoemd vanwege de manier waarop de bovenbeensbot, die fungeert als de bal, past in de aansluiting past, die aan het bekken. Het bovenbeen draait rond het vaste punt van je bekken. Een andere bal - en - Insteekverbinding is de schouder. Omdat de schouder past bij elkaar iets meer losjes dan de heup, het is meer roerende, maar het heupgewricht wordt beschouwd als een van de meer roerende gewrichten in het lichaam.

Bereik van de beweging

De bal - en - Insteekverbinding van uw heup kan het uitvoeren van een aantal bewegingen, met inbegrip van heup flexie en extensie, of schoppen het been achterwaarts en voorwaarts, respectievelijk. Het heupgewricht kunt ook adductie en ontvoeren van het been, of heffen van het been aan de zijkant en lager. Het laatste deel van dat het gewricht laat is rotatie. Uw heupgewricht kan worden geactiveerd om de poot uit te draaien, dan draai van het been in. Spieren en pezen in het heupgewricht beperken uw beweging, maar kunnen worden uitgerekt om de flexibiliteit te vergroten.

Spieren op het gewricht

Omdat het heupgewricht aanzienlijke bereik van de beweging heeft, vereist het een aantal spieren te verplaatsen. Veel grote spiergroepen koppelen aan het heupgewricht, met inbegrip van uw bilspieren--ook bekend als de spieren van uw billen--die stabiliseren van het bekken en toestaan dat uw heup te draaien. Uw vier spieren van de quadriceps aan de voorzijde van de dij sluit aan op de heup te heffen uw knie. De hamstrings zijn de drie spieren die u toestaan om het opheffen van je been naar achteren. De lies spieren til het been aan de kant, en de spieren van de iliopsoas, met inbegrip van de spieren van de iliopsoas, de heupen, helpen u uw dij lift flex.

Heupprothese

Letsel, artritis of een aangeboren aandoening kan leiden tot uw heupgewricht verslechteren, waardoor extreme pijn en moeite verplaatsen. Wanneer de pijn te groot wordt, kan uw arts adviseren ter vervanging van uw gezamenlijke. Een kunstmatig heupgewricht bestaat uit vier stukken, volgens Medline Plus: een hip socket, een liner voor de binnenkant van de socket, een metalen bal ter vervanging van de bovenbeensbot en een stam die is verbonden met het dij been, je been te stabiliseren. Innovaties in gewrichtsprothese hebben verbeterd, de materialen, sterkte en duurzaamheid van het heupgewricht. Heup vervangingen duren meestal tussen 15 en 20 jaar, waarna het kunstmatige gewricht kan los.


gerelateerde artikelen