Kunt u overdosis visolie?

July 5

Kunt u overdosis visolie?

Mensen moeten eten ten minste twee porties vis per week, volgens de American Heart Association. Echter, niet iedereen houdt van vis. Degenen die niet dol op vis kunnen hun omega-3 vetzuren komen door vis olie capsules. Hoewel dit soort olie gunstig is, zou het in grote hoeveelheden gevaarlijk kan zijn.

Functie

Omega-3 vetzuren, het type in visolie, zijn erg goed voor je hart. Visolie bevat Docosahexaeenzuur (DHA) en Eicosapentaeenzuur (EPA). De DHA en EPA in visolie kan iets lagere bloeddruk, stelt vertragen de groei van atherosclerotische plaque en lagere niveaus van triglyceride, de American Heart Association. Echter kan nemen van hoge doses houden uw bloed van stolling.

Dosering

De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan dat mensen 0,3 tot 0,5 gram uit een combinatie van EPA en DHA per dag consumeren. Echter, veel mensen nemen meer dan dit. Omhoog tot 3 gram van omega-3 vetzuren per dag via vis wordt olie algemeen beschouwd als veilig, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Overwegingen

Er zijn enkele veelvoorkomende neveneffecten met visolie, met inbegrip van de fishy proeverij burps, maagklachten, diarree en opgeblazen gevoel. Degenen die allergisch zijn voor vis moeten niet natuurlijk vis olie capsules innemen. Degenen met bloeden stoornissen of diabetes moeten voorzichtig zijn wanneer nemen visolie, omdat consumeren van grote hoeveelheden visolie deze voorwaarden slechter, volgens de Mayo Clinic-website maken misschien. Veel van de bijwerkingen zijn dosis responsieve, betekenis de meer visolie neem hoe hoger de kans dat je hebt ervaren van de bijwerkingen.

Waarschuwing

Het kan gevaarlijk zijn voor het nemen van teveel visolie. Dagelijks meer dan 3 gram vis olie supplementen nemen moet alleen gebeuren onder toezicht van een arts. Grote hoeveelheden kunnen leiden tot bloed in de urine, neus bloedt en zelfs hemorragische lijnen. Het kan ook leiden tot een verzwakt immuunsysteem, volgens de National Institutes of Health. Hebt u een leverziekte, zijn op medicijnen voor hoge bloeddruk, zijn gediagnosticeerd met depressie of bipolaire wanorde moet je niet nemen visolie zonder eerst uw arts te hebben geraadpleegd.

Preventie/oplossing

Omdat omega-6 vetzuren en omega-3 vetzuren voor absorptie concurreren en Amerikanen gewoonlijk meer van omega-6 vetzuren, een manier om te verhogen van de voordelen die je krijgt van omega-3 vetzuren consumeren zonder het nemen van grote hoeveelheden van hen en gevaar van overdosis is aan het verminderen van uw inname van omega-6 vetzuren, volgens Medline Plus.


gerelateerde artikelen