Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur voor zwangerschap

March 26

Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur voor zwangerschap

Overzicht

Foliumzuur, een afkorting voor folaat, wanneer voor in voedingsmiddelen komt--is onderdeel van het vitamine B-complex. Voldoende foliumzuur krijgt wanneer je probeert om zwanger of vroeg in de zwangerschap kan helpen voorkomen van neuraalbuis afwijkingen zoals spina bifida. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd die zwanger kon worden moeten nemen Foliumzuur supplementen alsmede consumeren een dieet hoog in folaat-rijk voedsel; neuraalbuis afwijkingen optreden in de eerste weken van de zwangerschap, vaak voordat je je realiseert dat je zwanger bent.

Rundvlees lever

Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur voor zwangerschap

Vlees over het algemeen leveren niet grote hoeveelheden dieet folaat. De enige uitzondering op deze regel is rundvlees lever. Een 3-oz. portie live leveringen 215 microgrammen (mcg) van folaat, volgens het kantoor van Dietary Supplements. Zwangere vrouwen moeten ten minste 600 mcg foliumzuur per dag consumeren, terwijl vrouwen in de vruchtbare leeftijd ten minste 400 mcg krijgen moeten, adviseert de ODS. Zwangere vrouwen die rundvlees lever kunnen maag treft een groot deel van hun dagelijkse behoeften met slechts één serveren.

Bonen

Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur voor zwangerschap

Bonen van allerlei kunnen voorzien van een aanstaande moeder veel folaat ter ondersteuning van haar baby's ontwikkeling. Bonen waaronder garbanzo, nier, pinto, zwart, Marine en lima, evenals gekookte linzen zijn alle goede bronnen van folaat. 46 mcg per 1/2-cup serveren aan uw inname van folaat, toevoegen kidney bonen, bijvoorbeeld volgens de ODS.

Vruchten

Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur voor zwangerschap

Een verscheidenheid aan vruchten zijn rijk aan folaat en veilig voor consumptie door zwangere vrouwen. De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap raadt sinaasappelen als een goede bron van de nutriënten, vooral oranje sap uit concentraat. Een 3/4-cup serveren og sinaasappelsap bevat 35 mcg van folaat. Papaya is een andere uitstekende bron van foliumzuur voor de fruit-liefhebbende moeder, met een gewicht van 27 mcg per portie van 1/2-cup. Andere bronnen van de vruchten van deze vitamine B zijn bananen, met 24 mcg per medium banaan en meloen, met 14 mcg per wig.

Groenten

Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur voor zwangerschap

Een breed scala aan groenten zijn rijk aan foliumzuur en een zwangere vrouw krijgt haar dagvergoedingen kan helpen. Groene erwten, spinazie en andere groene evenals crucifere groenten zoals bloemkool en broccoli, bevatten foliumzuur. Asperges en spinazie zijn aan het hogere einde van de schaal, met een 1/2-cup portie spinazie verstrekken van 131 mcg en vier asperges spears verstrekken van 89 mcg. Een portie 1/2-cup spruiten wordt 78 mcg toegevoegd aan uw inname, terwijl broccoli uw folaat door 52 mcg verhogen zal. Een kopje gesnipperde Romaine Sla zal het toevoegen van 64 mcg.

Verrijkte ontbijtgranen

Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur voor zwangerschap

Brood en graanproducten niet van nature bevatten foliumzuur, maar veel van deze voedingsmiddelen worden verrijkt met de vitamine, volgens de American Association van de zwangerschap. Producten in deze groep zijn pasta's, rijst en kant-en-klare ontbijtgranen. Dagelijkse waarden variëren van voedsel te eten; Controleer de etiketten zorgvuldig om ervoor te zorgen dat u krijgt genoeg van de essentiële voedingsstoffen om gezond te blijven tijdens de zwangerschap.


gerelateerde artikelen