Dieet voor een retinale traan

February 23

Dieet voor een retinale traan

Het binnenste, achterste gedeelte van het oog heeft een voering genoemd van het netvlies. Dit weefsel bevat lichtgevoelige cellen die visuele informatie verzenden in de oogzenuw en de oogzenuw dan zendt deze beelden naar de hersenen. Als uw netvlies tranen, kan dit resulteren in wijzigingen aan uw visie. Weten de manieren dat voeding een rol bij het versterken van uw netvlies kan spelen zal helpen u kies voedingsmiddelen ter bescherming van uw ogen en visie.

Symptomen

Een retinale scheur kan ertoe leiden dat u nieuwe floaters of zwarte vlekken die passeren aan uw visie, en u kan ook het zien van lichtflitsen. De floaters niet zal verdwijnen, maar ze kunnen regelen, slechts af en toe verschijnen. De lichtflitsen treedt regelmatig gedurende een periode van dagen of weken, verklaart de Universiteit van Michigan Kellogg Eye Center. Als u deze symptomen, moet u contact opnemen met uw oogarts voor een evaluatie. Ze zal verwijden uw leerlingen en onderzoeken van de achterkant van het oog om ervoor te zorgen dat u hoeft niet een meer ernstige aandoening.

Nutriënten

Dieet niet een retinale scheur behandelen, maar uw oogarts of andere zorgverlener een dieetrijken in bepaalde voedingsstoffen kan aanbevelen om te voorkomen dat de retinale tranen en andere oogziekten. Het netvlies bevat natuurlijk voedingsstoffen zoals Luteïne en Zeaxanthine en het netvlies vereist voeding aanvulling van deze pigmenten, zegt de American Optometric Association. Vitamine C helpt bij het houden van gezonde weefsels in het oog en door het hele lichaam, alsmede medeplichtigheid in de bloedvaten van uw ogen gezond te houden. Omega-3 vetzuren, vitamine E en zink kunnen ook helpen bevorderen van gezond retinale weefsel.

Voedingskeuzes

Voedsel rijk aan Luteïne en zeaxanthine omvat vele donker groen, groene groenten. Het gaat hierbij om boerenkool, spinazie, snijbiet en collard greens. Fruit toevoegen aan uw dieet te zorgen voor voldoende inname van vitamine C. sinaasappels, appels, perziken en grapefruits bevatten grote hoeveelheden vitamine C, evenals tomaten en spinazie, zegt de American Optometric Association. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E bevatten noten zoals amandelen, pinda's en hazelnoten. Selecteer vis rijk aan omega-3 vetzuren, zoals zalm en tonijn. Zink-rijk voedsel omvat zalm, eieren en rundvlees.

Supplementen

Uw zorgverzekeraar kan aanbevelen dat u neemt een multivitamine of andere aanvulling om ervoor te zorgen dat u de juiste inname van vitaminen en mineralen. Bespreek uw dieet, medicijnen en de supplementen die u op dit moment met uw arts nemen voordat u begint supplementen.

Waarschuwingen

Altijd dieetveranderingen te bespreken met uw arts. Sommige voedingsmiddelen kunnen communiceren met medicijnen of gezondheidsvoorschriften en uw zorgverzekeraar kan u helpen om te bepalen uw voeding en gezondheidsbehoeften.

Veel nieuwe floaters of verlies van het zicht van de zijkant kan duiden op een retinale detachement, een voorwaarde die onmiddellijk een arts raadplegen en reparatie vereist om te voorkomen dat permanente gezichtsverlies, verklaart het nationale Instituut van het oog. Als u floaters, flitsen van licht of visie verlies, ongeacht de tijd van de dag of de dag van de week ondervindt, moet u een oogarts contacteren.


gerelateerde artikelen