Hersenletsel veroorzaakt door fiets ongevallen

July 27

Hersenletsel veroorzaakt door fiets ongevallen

Een fiets kan worden ideaal voor uw cardiovasculaire gezondheid, maar gevaarlijk zijn als bepaalde voorzorgsmaatregelen zijn niet genomen. Het risico van een ernstige hersenletsel of dood als gevolg van een ongeval is zeer reëel, vooral als een helm is niet gedragen. In 2009, 630 fietsers werden gedood bij ongevallen, volgens de National Highway Traffic Safety Administration, en een ander 51.000 raakten gewond, velen met brain verwondingen.

Traumatisch hersenletsel

Traumatisch hersenletsel worden veroorzaakt door een klap op het hoofd dat de functie van de hersenen verstoort. Het kan leiden tot tijdelijke of permanente handicaps. De schade is een niet-degenertative, niet-congenitive belediging naar de hersenen door een externe kracht. Vijftig procent van deze soorten letsels zijn het gevolg van fiets, auto of voetganger-voertuig ongevallen.

Gevolgen

Een traumatisch hersenletsel kan leiden tot zowel de economische als de sociale gevolgen. Sociaal, hebben mensen die lijden aan TBI een verhoogd risico op zelfmoord, aanhoudende werkloosheid, echtscheiding en middelenmisbruik. Wanneer kinderen TBI lijden-- en kinderen de meest voorkomende slachtoffers van fiets ongevallen zijn--kan het interfereren met hun vermogen om te leren van nieuwe informatie op school. Economisch, wordt de jaarlijkse kosten van de zorg en rehabilitatie geschat op kosten tussen $9 miljard en 10 miljard dollar in de Verenigde Staten, Staten de NIH Consensus Development Program-- en dat verzuimt factor in verlies van de lonen voor zowel de slachtoffers en hun verzorgers en de kosten voor de sociale dienst systemen.

Regering preventie

Om het probleem van TBI beteugelen, vastgesteld Congres de traumatische hersenen letsel wet. Door deze, de Centers for Disease Control and Prevention voorziet in financiering voor lopende verzameling en analyse van gegevens over TBI. De staten die deel uitmaken van verzamelen van de gegevens op de risicofactoren, aantal incidenten, externe oorzaken, ernst en op korte termijn resultaten.

De regering is ook probeert te beteugelen van TBI van fiets ongevallen door het uitvaardigen van wetgeving die vereist helmen. Twintig Staten en 87 plaatsen een soort helm recht, maar de meeste hebben uitgevaardigd alleen verwijzen naar renners jonger dan 18 jaar, stelt de Maryland familie Health Administration.

Helmen

De grootste afschrikmiddel voor traumatisch hersenletsel als gevolg van ongevallen van de fiets is het dragen van een helm. Het gebruik van een helm is aangetoond dat het risico op hoofdletsel met maar liefst 85 procent en het risico van hersenletsel door 88 procent, meldt de U.S. Consumer Product Safety Commission. Neem deze statistiek, bijvoorbeeld: uit 99 fietsers in de SEH met ernstige hersenletsel, droegen slechts vier procent helmen tijdens het incident.

Gelukkig, fietsers lijken te luisteren, zoals helm gebruik blijft stijgen. Hoe ouder een fietser is, des te waarschijnlijker is hij te dragen van een helm. Bij aankoop van een helm, zoekt u een sticker die zegt dat het voldoet aan de normen van de Consumer Product Safety Commission. Kies een helm die goed past en er zeker van te breken de gesp samen onder je kin.


gerelateerde artikelen