Allergieën voor Griekse yoghurt & rode vlekjes op het lichaam

May 27

Allergieën voor Griekse yoghurt & rode vlekjes op het lichaam

De dichte, zware textuur is niet de enige Griekse onderscheiden van Amerikaanse-stijl yoghurt. Een spannend proces dat vloeistof verwijdert verhoogt de Griekse yoghurt eiwitgehalte tussen 40 en 80 procent, notities Ohio State University's editor Martha Filipic. Deze vulling, rijke en voedzaam voedsel, bevat echter twee of eventueel drie ingrediënten kan uitbraken van rode vlekken veroorzaken bij sommige mensen. Als u deze vlekken na het eten van Griekse yoghurt ontwikkelt, is het mogelijk gevoelig voor ten minste een van hen.

Melk allergie

Melk allergie nummers onder de acht voedingsmiddelen die verantwoordelijk zijn voor 90 procent van de allergieën van het voedsel, volgens de allergie van het voedsel & Anaphylaxis netwerk website. Melk allergieën beïnvloeden maar liefst 2,5 procent van de Amerikaanse kinderen jonger dan 3, merkt de FAAN. Een klein deel van deze kinderen outgrows nooit de allergie. Voor hen, kan Griekse yoghurt eten betekenen irritant huid hobbels, of kasten, en andere onaangename symptomen.

Melk eiwit gevoeligheid

Als u lijdt aan een allergie voor melk, aanvallen uw lichaamseigen immuunsysteem per ongeluk van Griekse yoghurt van eiwitten als gevaarlijke indringers. Uw immuunsysteem cellen afscheiden eiwit-vernietigende antilichamen genaamd histamine. Deze antilichamen produceren allergische reacties, met inbegrip van huiduitslag, netelroos, spijsvertering nood of ademhalingsmoeilijkheden. Het oppervlak van de symptomen binnen enkele minuten tot een paar uur na het eten van Griekse yoghurt. Anafylaxie, de meest ernstige reactie, veroorzaakt luchtweg afsluiten kort na consumptie van yoghurt. Deze potentieel dodelijke aandoening vereist onmiddellijke medische aandacht.

Histamine in Griekse yoghurt

Alle melkeiwit bevat het aminozuur histidine. Een reactie tussen de culturen in Griekse yoghurt en de histidine in haar melkeiwitten maakt histamine. Histamine-rijke voedingsmiddelen kunnen produceren dezelfde symptomen, waaronder huiduitslag en galbulten, als een allergie. Eten voor hen, echter, zal niet leiden tot een reactie van het immuunsysteem. Alleen een arts kan bepalen of je symptomen leiden vorm een allergie tot of van histamine intolerantie.

Allergie voor fruit

Sommige variëteiten van Griekse yoghurt bevatten fruit naast hun melkeiwitten en histamine. Fruit zorgt ervoor dat allergische reacties bij gevoelige mensen. Tropische vruchten zoals mango's, aardbeien en ananas veroorzaken vaak problemen. Perziken, kersen en abrikozen zijn andere kandidaten. Een bestaande allergie voor pollen en een latex kan verhoogd de kans op allergieën van de vrucht. Zwelling en jeuk van de mond en keel kort na het eten van de yoghurt geeft een fruit-gerelateerde reactie. Huid symptomen zijn onder meer huiduitslag, netelroos en eczeem.

Diagnose

Van een allergoloog diagnose is de beste manier om te bepalen waarom Griekse yoghurt eten zorgt ervoor dat uw huid te ontwikkelen van rode bultjes. Een huidtest waarbij de allergist uw huid aan verschillende ingrediënten in de hoeveelheden yoghurt bloot kan snel bepalen of u een allergie voor melk of fruit. Als netelroos kort na blootstelling aan een ingrediënt verschijnen, is dat ingrediënt een allergeen. U wellicht ook een bloedonderzoek of worden gevraagd om de yoghurt in een medisch-gesuperviseerde milieu eten.

Behandeling

Uw diagnose allergenen vermijden is de enige effectieve behandeling. Zelfs als uw enige reactie een paar hobbels van de huid geweest, voortzetting van de consumptie van de allergenen zou kunnen leiden tot een ernstige, levensbedreigende toestand. Houden van injecteerbare epinefrine--verkrijgbaar op recept--met u helemaal kunnen tijden een leven-spaarder na toevallige allergeen blootstelling.


gerelateerde artikelen