Peer Pressure & de gevolgen ervan voor adolescenten & seksualiteit

May 5

Peer Pressure & de gevolgen ervan voor adolescenten & seksualiteit

Het centrum van een puber de wereld--lijkt ten minste een ouder vanuit--te maken van een abrupte overgang van zich te concentreren op de thuis en familie opknoping uit met vrienden en het streven om te passen in een peer-groep. Rond de leeftijd 14 tot en met 16, dating in ernst begint, verklaart de American Psychological Association of APA. Collega's kunnen een belangrijke invloed hebben op een puber en ze kunnen proberen om de druk van hem te doen iets wat die hij is onrustig of onzeker over, als die betrokken zijn bij het geslacht voordat hij is klaar om de duik te nemen.

Niet alle tieners zijn "doen"

Een tiener kan denken dat "al" haar collega's zijn seks, en volgen de menigte haar enige optie is. Het is niet noodzakelijkerwijs het geval dat "iedereen doet het." Sommige tieners kunnen in feite opblazen van de waarheid of keihard liegen over hun vermeende seksuele contacten te klinken cool of volwassen. Niemand--zelfs niet een BFF- of liefde belang--kan een tiener vertellen wat hij moet doen met zijn lichaam of wanneer hij het doen moet, FamilyDoctor.org, een website die is gepubliceerd door de American Academy van Family Physicians (AAFP verklaart).

Snelkookpan

Weigeren te grot in peer druk is een goede vuistregel in het algemeen, maar staande onderneming is vooral belangrijk wanneer het gaat om riskant gedrag zoals seks. Tieners zijn onder enorme druk om te gaan in seks, volgens Denver kinderarts Dr. Ron Eagar. Tussen druk vanaf "datum" te "doen" en vragen van nieuwsgierige vrienden die willen vergelijken notities, adolescente jongens en meisjes kunnen voelen alsof zij in een soort van een race te verliezen hun maagdelijkheid, voegt Eagar.

Hoe zit het met liefde?

Hoe langer duurt een tiener Romaans, hoe groter de verwachting van seksuele betrokkenheid, wijst de APA. Weten hoe je moet reageren om ongewenste seksuele avances kunnen worden empowerment en kunnen voorkomen dat een tiener iets ze ongemakkelijk bij is en misschien later spijt. Als een vriend zegt: "wat is de big deal? Iedereen seks,"een vertrouwen, geen wiggle kamer antwoord misschien wel"dat maakt verschil, ik ben niet iedereen." Sommige belangen van liefde kunnen zover gaan te dreigen te breken als een partner weigert om seks te hebben. Een passend antwoord zou iets in de trant van "als we have to have sex te houden van onze relatie gaan dan sloop is het beste ding om te doen."

Risicofactoren/statistieken

Gaan door de puberteit vroeg, kan opknoping met tieners die steunen en aanmoedigen van seksualiteit, falen om te zien het belang van onderwijs en onvoldoende ouderlijke begeleiding alle vergroot de kans dat seks tijdens de adolescentie. Onder Amerikaanse middelbare schoolstudenten ondervraagde in 2011, was meer dan 47 procent verloofd in geslachtsgemeenschap ten minste eenmaal en bijna 38 procent gemeld seks hebben gehad in de voorafgaande drie maanden, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.


gerelateerde artikelen