Een oefening van de stap voor senioren

December 1

Een oefening van de stap voor senioren

Verlies van spier massa, verzwakking van botten en een afnemende gevoel voor evenwicht dragen allemaal bij tot het maken van de activiteiten van het dagelijkse leven intimiderend, of zelfs gevaarlijk, voor vele senioren. Een oefening van de simpele, functionele stap mogelijk de eerste stap in uw reis naar het herwinnen van controle, vertrouwen en uw kostbare vrijheid. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor het begin van elke nieuwe oefeningsprogramma.

Voorbereiding

Het verkrijgen van een opstapje, lage Bank of stevige doos ondersteboven gedraaid, ideaal 8 tot 12-inch in hoogte. Met één voet op de stap en een die nog op de grond geplaatst, moet de hoek van het verhoogde kniegewricht maar liefst negentig graden om te voorkomen dat de overmatige krachten op de gewrichten werken. Positie jezelf direct achter de stap met tenen ongeveer zes inch vanaf de basis en voeten schouderbreedte uit elkaar.

Uitvoering van de oefening

Langzaam til je rechter voet door het buigen van uw rechter heup en knie, en plaats deze op de stap. Doordrukken van de hiel van de verhoogde voet, de knie uit te breiden tot het gewricht bijna rechte is. Als uw linkervoet hoog genoeg stijgt, plaats het op de stap ook. Zorgvuldig omgekeerde beweging, stap terug naar de grond met de linkervoet eerst, gevolgd door het recht. Herhaal de oefening met de linkervoet leidt in de verhoogde positie en de achterstand van de rechtervoet. Afwisselend de leidende voet in het uitvoeren van herhalingen van de oefening.

Vergroten spiermassa

Rond de leeftijd van 45 begint spier massa meestal afnemen met ongeveer 1 procent per jaar, volgens de USDA Agricultural Research Service. Senioren hebben een dringende behoefte bestaat aan spier verlies te voorkomen. U kunt handhaven en vergroten van spiermassa door middel van oefening, voornamelijk weerstand opleiding, zoals de uitoefening van een eenvoudige stap. Vrije gewichten dragen tijdens het uitvoeren van deze oefening en verhoog geleidelijk het aantal herhalingen uitgevoerd om verder uw spieren.

Toename botdichtheid

De American Academy of Orthopaedic chirurgen schat dat ongeveer 50% van de vrouwen- en 25 procent van de mannen over de leeftijd van 50 jaar een botbreuk betrekking tot osteoporose beleeft. Om dit gevaar tegen te gaan, de nationale stichting van de osteoporose raadt aan regelmatig boeiende in oefeningen waarbij gewicht dragende en spierversterkende activiteit. Een oefening van de stap kan u helpen bij het belangrijke proces van toenemende uw botdichtheid.

Verbetering van balans

Vallen is een veel voorkomende reden voor ziekenhuisopnamen onder senioren. Een sleutel tot het voorkomen van falls is de regelmatige uitvoering van oefeningen zoals de beweging van de stap hierboven beschreven om te verscherpen uw gevoel voor evenwicht. Naarmate je verder komt in het ontwikkelen van kracht en evenwicht, een nieuwe uitdaging aan de oefening toevoegen: laat je afsluitende voet te hangen vrij aan de bovenkant van de verhuizing, balanceren op één been.


gerelateerde artikelen