Wat Is een portie grootte voor Fruit?

December 6

Wat Is een portie grootte voor Fruit?

Fruit--een natuurlijk weinig calorieën, natriumarm voedsel rijk aan vezels, kalium en vitamine C, voordelig kan zijn voor de afnemende risico's voor de ontwikkeling van aandoeningen zoals hoge bloeddruk, beroerte, diabetes type 2 en kan voorkomen dat sommige vormen van kanker, volgens de USDA. De Harvard School of Public Health meldt bovendien dat het nuttigen van fruit op een regelmatige basis, samen met veel groenten, kan helpen voorkomen dat de ontwikkeling van staar, alsook voor intestinale aandoeningen zoals diverticulitis. De dieet richtsnoeren voor Amerikanen beveelt aan dat de meeste mensen twee kopjes van fruit of vier 1/2-cup gelijkwaardig fruit moeten consumeren porties per dag.

Hele vruchten presenteren maten

De Centers for Disease Control staat dat één grote banaan of oranje, een middelgrote grapefruit of peer of een kleine appel is gelijk aan een een kopje gelijkwaardig dienen van fruit. Één grote pruim is gelijk aan een 1/2-cup gelijkwaardig portie fruit.

Gepureerde of in blokjes gesneden Fruit

Een half kopje van gepureerde fruit zoals appelmoes, of 1/2-kop in blokjes gesneden fruit, zoals die gevonden in blik of verpakte fruit cup producten, is gelijk aan één, 1/2-cup gelijkwaardig portie fruit. Hele vruchten zijn handige, draagbare snacks.

Druiven en bessen

Fruit-equivalenten voor kleinere en gebundelde fruit, zoals bessen en druiven, serveren worden gemeten in stukken. Bijvoorbeeld, staat de United States Department of Agriculture dat 16 druiven of 4 grote aardbeien elke tellen als een 1/2 kopje gelijkwaardig fruit portie kunnen. Bovendien, komt 1/2 kop gesneden aardbeien of een 1/2-cup maat voor bosbessen of andere kleinere bessen, overeen met een portie 1/2-cup gelijkwaardig vruchten. Bessen kunnen worden toegevoegd aan ontbijtgranen, yoghurt of vermengd in een smoothie.

Meloenen

Een kleine wig van watermeloen is gelijk aan een een kopje gelijkwaardig portie fruit, terwijl een middellange meloen wig gelijk aan een 1/2-cup gelijkwaardig fruit portie is. Meloenen maken een grote begeleiding bij de salades of alleen als dessert gegeten.

Gedroogde vruchten

Het Amerikaanse ministerie van landbouw verklaart dat 1/4 kop van zuidvruchten, zoals rozijnen, pruimen, of gedroogde abrikozen, is gelijk aan een 1/2 kopje gelijkwaardig fruit portie. Gedroogde vruchten kunnen worden gegeten naturel of besprenkeld op salades of in bevroren yoghurt.


gerelateerde artikelen