B12 onder de tong

November 13

B12 onder de tong

Vitamine B-12, oftewel cobalamine, neemt deel aan de synthese van DNA in je cellen; het is essentieel voor de productie van myeline, oftewel de isolerende mantel die uw zenuwen beschermt. Cobalamine deficiëntie leidt tot de productie van uitgebreide, slecht functionerende rode bloedcellen. Deze aandoening, pernicieuze anemie, genaamd is omkeerbaar met vitamine B-12 suppletie. De deficiëntie van de langdurige cobalamine veroorzaakt ook schade aan de zenuwen, gemanifesteerd door zintuiglijke tekorten, spier spasticiteit, wandelen problemen, zwakte, verwarring en paranoia. Neurologische schade als gevolg van vitamine B-12 tekort kunnen onomkeerbaar zijn.

Absorptie van vitamine B-12

Wanneer uw maag zuren produceert, scheidt het ook gespecialiseerde vallen proteïnen aan genaamd intrinsieke factor. Intrinsic factor bindt aan de vitamine B-12 uit uw dieet, en de intrinsieke factor-B12 complex wordt geabsorbeerd uit uw darm. Als je maag niet voldoende intrinsic factor maakt, kan niet je efficiënt absorberen van vitamine B-12. Echter, kunnen uw lever reserves van vitamine B-12 ondersteunen uw fysiologische behoeften maximaal zes jaar.

Vitamine B-12 eisen

Hoewel uw dagelijkse benodigdheden voor vitamine B-12 kleine zijn--is gemeten in de microgram, in plaats van milligram zoals andere vitamines--het nog steeds een essentiële voedingsstof. In 2002, de National Academy of Sciences bijgewerkt haar dieet referentie-innames of DRIs, voor vitamine B-12, welke variëren van rond.5 mcg tot bijna 3 mcg per dag, op basis van uw leeftijd en geslacht. Dr. Elson Haas, auteur van "Blijven gezond met voeding," adviseert dagelijks 10 tot 20 mcg als "een goede verzekering niveau."

Suppletie van vitamine B-12

Als gevolg van de unieke absorptie van vitamine B-12--geen andere vitamine vereist intrinsieke factor voor de assimilatie--artsen verondersteld jarenlang dat alleen injecteerbare vormen van cobalamine tekortkomingen in individuen zonder intrinsieke factor met succes zou keren. Deze patiënten, velen van hen zijn ouderen, gemeld aan hun artsen elke maand ontvangen hun vitamine B-12 shots. Maar wetenschappers uiteindelijk bleek dat orale suppletie met grote doses van vitamine B-12 ook gecorrigeerde tekortkomingen, een waarneming die werd opnieuw bevestigd in een December 2010 "Presse Médicale" bestuderen.

Sublinguaal vitamine B-12

De ontdekking dat vitamine B-12 tekort werd gecorrigeerd door haar aan te vullen met grote doses van orale cobalamine gevraagd de ontwikkeling van sublinguale, of onder-de-tong, formuleringen van de vitamine. Het slijmvlies onder je tong is geschikt voor het absorberen van bepaalde medicijnen, zoals nitroglycerine en nifedipine, en vitamine B-12 steekt deze barrière vrij gemakkelijk. Een studie gepubliceerd in December 2003 in het "Britse dagboek van klinische farmacologie" aangegeven dat sublinguaal doses van vitamine B-12 omgekeerd met succes cobalamine deficiëntie. De onderzoekers concludeerden dat 500 mcg van cobalamine oraal toegediend of sublingually is effectief voor het corrigeren van vitamine B-12 tekort.

Overwegingen

Vitamine B-12 is een essentiële voedingsstof die is alleen nodig in kleine hoeveelheden door de mens, maar de tekortkomingen zijn potentieel verwoestende. Hoewel vitamine B-12 wordt inefficiënt geabsorbeerd door mensen die lage niveaus van intrinsic factor hebben, kan deze inefficiëntie worden overwonnen door aanvulling met relatief grote doses van cobalamine--dagelijks 500 tot 1000 mcg--mondeling of sublingually. Bent u nemen vitamine B-12 voor een deficiëntie, neem contact op met uw arts om te zien welke vorm het beste is voor u.


gerelateerde artikelen