Wat betekenen de verhoudingen voor een fiets Crank?

November 29

Wat betekenen de verhoudingen voor een fiets Crank?

Wanneer u stap op je fiets en beginnen aan het pedaal, een reeks van componenten werken samen voor het voortbewegen van u en uw fiets vooruit. Het gemak van uw trappen, versnelling en kruissnelheid is afhankelijk van een verhouding tussen twee afzonderlijke stukken als van uw fiets station trein. Voordat u de verhouding nodig op uw volgende rit selecteren kunt, moet u begrijpen hoe om het te berekenen.

Aandrijving van de fiets

Zit de drijvende sectie van de aandrijving van uw fiets in het midden van uw fiets. Dit bestaat uit uw pedalen, crank handgrepen en chain ring. Alle drie componenten bout om samen te werken verplaats uw trappen macht door middel van de keten en het achterwiel. Op het achterwiel beweegt de keten rond de achterste freewheel, spinnen het achterwiel van de fiets. Om te bepalen van uw fiets crank verhouding één methode gebruikt, kijkt je naar het aantal tanden op zowel de front ketting ring en de achterste freewheel. Een andere methode brengt de diameter van het achterwiel in de vergelijking.

Rechte ratio 's

Een rechte verhouding vergelijkt het aantal tanden op de voorwaartse chain ring aan het aantal tanden op de achterste freewheel. Bijvoorbeeld, als je 32 tanden op de ring van de keten en 16 op de achterste versnelling tellen, heb je een verhouding van 2:1. De verhouding 2:1 geeft aan dat uw achterwiel elke omwenteling van de krukas, twee keer zal blijken. Hoe lager de ratio, hoe sneller uw versnelling, maar hoe lager uw topsnelheid. Met een lagere ratio, zal u uw bovenkant-snelheid verhogen, maar lijden een lagere versnelling. Hebt u een moeilijker tijd beginnen, zoals hogere ratio's pedaal weerstand te verhogen.

Versnelling inch

De versnelling inch gaat het standaard verhouding één stap verder. Om te bepalen versnelling inch, vermenigvuldigt u de diameter van uw achterwiel--met inbegrip van band--door het aantal tanden op de ring van de keten. 32 tanden vermenigvuldigd met een 24-inch achterwiel is bijvoorbeeld gelijk aan 768. Kloof dat aantal met het aantal tanden op de achterkant vrijloop voor 48 versnelling inches. Kennen van dit nummer kun je overbrengen van uw favoriete overbrengingsverhouding tussen fietsen met behulp van verschillende band diameters.

Meerdere Gear fietsen

Berg, kruiser en weg bikes hebben meerdere ketting ringen en meerdere vrijloop versnellingen, die elke combineren tot een andere verhouding. Wanneer deze situatie zich voordoen, moet u bepalen de verhouding voor elk van de versnelling combinaties om ervoor te zorgen u weet wat u kunt verwachten wanneer uw Lievelingsparcours raken of het rijden op de weg. De keuze van het omzetten van elke verhouding te richten inch hangt af van uw persoonlijke voorkeuren.


gerelateerde artikelen