De beste manier om vitamine B12 supplementen

December 16

De beste manier om vitamine B12 supplementen

Vitamine B12 is essentieel voor de vorming van gezonde rode bloedcellen en neurologische functioneren, maar een heleboel mensen die hebben een tekort gaan niet gediagnosticeerd. Uw arts kan u helpen bepalen als u behoefte aan een aanvulling op het brengen u gezonde niveaus zijn. Vitamine B12 is overwegend in levensmiddelen, maar je kunt ook krijgen door middel van supplementen die in verschillende vormen komen, met inbegrip van injecteerbare, sublinguaal en oraal. Het type dat het beste is voor u, hangt af van de reden voor uw deficiëntie en uw voorkeuren.

Tarief en het risico van een tekort

Vitamine B12-deficiëntie kan gevolgen hebben voor maar liefst twee-vijfde van de bevolking, stelde de Framingham Offspring studie gepubliceerd in 2000. Symptomen van een tekort zijn vermoeidheid, tintelende armen en benen, hersenen mist, verlies van eetlust en diarree. Vegetariërs en veganisten zijn met een verhoogd risico van een tekort omdat B12 natuurlijk alleen voor in dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, eieren en zuivel komt. Mensen met chronische problemen met de spijsvertering, zoals de ziekte van Crohn en coeliakie; Alcoholisten; degenen die heb ondergaan gewichtsverlies chirurgie; chronische poppers antacidum pillen; en lijders van pernicieuze anemie zijn ook in gevaar.

Orale supplementen

Orale suppletie is eenvoudig, maar is niet altijd effectief geabsorbeerd door uw systeem. De Office van Dietary Supplements, een tak van de National Institutes of Health, merkt op dat zelfs de meest gezonde mensen kan absorberen een 500-microgram mondelinge aanvulling slechts ongeveer 10 microgram. Dit zou voldoende zijn voor de gemiddelde volwassene, die vereist slechts 2,4 microgram per dag, en is niet tekenen van ernstige tekortkomingen vertonen. Een kwestie van 2003 van het "Britse dagboek van klinische farmacologie" bepaald dat een dosis 500-microgram vitamine B12 gegeven sublingually--onder de tong--opgeloste effectief was bij de behandeling van de tekortkomingen.

Complicerende factoren

Mensen met pernicieuze anemie, een voorwaarde waarin u niet goed vitamine B12 via het spijsverteringskanaal absorberen doen, kan niet vinden dat hun toestand verbetert met orale suppletie. Oudere volwassenen die niet produceren optimale hoeveelheden maagzuur en mensen die andere malabsorptie problemen hebben ook problemen ondervindt bij het absorberen van orale vitamine B12. In deze gevallen zijn vitamine B12-injecties vaak aanbevolen omdat ze het spijsverteringskanaal omzeilen. Hoge orale doses van vitamine B12, waarbij 1.000 tot 2.000 microgram per dag kunnen ook worden zo effectief als injecties in sommige gevallen wel, volgens een studie gepubliceerd in de Cochrane Database van systematische Reviews in juli 2005. Uw arts zal u helpen beslissen of een mondelinge optie van hoge dosis geschikt voor u is.

Nasale en actuele supplementen

Nasale toediening van vitamine B12 is een mogelijk alternatief voor orale toediening of injecties. Het komt in een gel die u in uw neusgaten toepast. De Office van Dietary Supplements merkt op dat, hoewel deze vorm effectief vitamine B12 verhogen lijkt, het is niet grondig in een wetenschappelijke instelling doorgelicht geweest. Omdat het minder dan mondelinge en injecteerbare methoden gebleken is, wordt intranasale vitamine B12 meestal voorgeschreven alleen voor degenen wier niveaus zijn gerestaureerd naar normaal met injecties en die worden beschouwd als in de verlossing.

Waarschuwingen

  • Alvorens inname van een supplement, moet u zich bewust dat vitamine B12 wordt over het algemeen opgeslagen in uw lever jarenlang, dat ongebruikelijk voor in water oplosbare vitaminen, is dus, zelfs als je niet een evenwichtig dieet nu eet, u kan nog veel voor u beschikbaar. Bijwerkingen zijn zeldzaam maar zijn huiduitslag, jeuk en diarree. Mensen die angioplasty doormaken moeten vermijden supplementen nemen.

Tips

  • Vitamine B12 is synergie met andere B-vitamines, en volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, moet u overwegen met inbegrip van alle B-vitaminen bij het kiezen van uw voedsel of supplementen. Over-the-counter supplementen komen in tabletten en druppels sublinguale tabletten en lijken te hebben de dezelfde absorptiegraad.

gerelateerde artikelen