Voedingsmiddelen te vermijden met hypercalciëmie

February 27

Hypercalciëmie is een voorwaarde van het hebben van een hoger dan normaal niveau van calcium in het bloed. Hypercalciëmie kan zijn het resultaat van de bijschildklier, bijnier aandoeningen of nierziekte. Nuttigen van extreem hoge bedragen van calcium in de voeding kan ook bijdragen tot hypercalciëmie. Beheer van de onderliggende gezondheidsvoorschriften kan behandelen hypercalciëmie, volgens de National Institutes of Health. Beperking van de voeding om te voorkomen dat voedselbronnen van calcium en vitamine D kan ook worden geëist.

Zuivelproducten

Zuivelproducten, waaronder melk, kaas en yoghurt, zijn allemaal hoog aan calcium, en kunnen leiden tot hypercalciëmie als verbruikt in zeer grote hoeveelheden. De ontwikkeling van hypercalciëmie uit het drinken van teveel melk is melk-alkali syndroom genoemd. Beperking van de hoeveelheid zuivelproducten in de voeding kan helpen reguleren van calcium bloedspiegels.

Schaal-en schelpdieren

Vitamine D is een stof die, samen met de bijschildklier hormonen, van iemands calciumgehalte regelt. Verschillende soorten zeevruchten zijn rijk aan vitamine D en moeten worden vermeden als hypercalciëmie een bron van zorg is. werelds gezondste voedingsmiddelen, een online bron voor voeding, meldt dat zalm, garnalen en kabeljauw zorgen voor een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine D, en worden beperkt moet mogelijk om bloed calcium niveaus naar beneden.

Groenen

Groenen gekookt zijn calcium-rijke en wellicht worden vermeden totdat hypercalciëmie opgelost is. Raapstelen, gekookte spinazie, boerenkool en boerenkool zijn allemaal hoog aan calcium. Een kopje van spinazie weegt 244 mg per portie, volgens de gezondste voedingsmiddelen ter wereld.

Eieren

Mensen die hoge bloed calcium hebben wellicht beperken hun inname van eieren. Een gekookt ei biedt 23 internationale eenheden (IE) vitamine D. gebakken goederen die eieren bevatten kunnen ook worden beperkt. Overleggen met een arts vooraleer u uw dieet voor de behandeling van hypercalciëmie.


gerelateerde artikelen