Hoe pomp omhoog weg fiets banden

March 6

Hoe pomp omhoog weg fiets banden

Tire inflatie is de makkelijkste, maar misschien de meeste verwaarloosd onderhoudstaak dat fietsers zelf kunnen doen. Smallere weg fiets banden vergt een hogere druk dan hun bredere tegenhangers. En wegens hun smalle banden en hoge druk, lucht zal natuurlijk ontsnappen, zelfs zo spoedig na een week na het oppompen. Dus maak het een gewoonte om pomp omhoog uw weg banden vóór iedere rit te houden.

Stap 1

Controleer of u een Schrader-ventiel, die ziet er bijna precies zoals de kleppen van de band op uw auto. Even waarschijnlijk wel een Presta-ventiel, die is magerder en wordt meestal gebruikt op de weg fiets banden. Het ontwerp van de Presta maakt de weg fiets rim naar smaller worden zonder sterkte. Kijk voor een messing cap onder het plastic ventieldopje van een Presta. De meeste fiets pompen hebben ofwel een dubbele hoofd met een mager gat voor Presta ventielen en een dikker gat voor Schrader ventielen, of een enkele slimme die geschikt is voor beide typen.

Stap 2

Draai de band totdat de klep stengel op de bodem van het wiel is. Door het plaatsen van de klep naar beneden, voorkomt u stress plaatsen op uw pomp slang.

Stap 3

Verwijder de plastic dop van de klep en hebt u een Presta-ventiel, licht het GLB messing losschroeven, enkel tot het stopt. Zorgvuldig Schuif de juiste pomp hoofd recht naar beneden op de stengel van de klep en vergrendelen door de hendel omhoog te trekken.

Stap 4

Oppompen van de band. Met een vloer pomp, plaats één voet aan elke kant van de tribune, greep van de greep en pomp het op en neer. Met een handpomp, houd van één hand stevig op het ventiel, in de buurt van spaken en het hoofd van de pomp en de pomp verplaatsingsgreep met de andere.

Stap 5

Plaats de band goed terwijl u het opblazen. Dit is vooral belangrijk met hogedruk weg banden. Als u hebt onlangs het vervangen van de buis, stop elke 20 psi en zoekt uitstulpingen of dips.

Stap 6

Verwijder het hoofd van de pomp door de hendel omlaag drukken en glijdt het rechtstreeks uit de klep wanneer de banden op de gewenste druk. Draai de dop van de messing op Presta ventielen en schroef op de plastic ventiel cap.

Waarschuwingen

  • Zoals weinig zoals 100 psi druk kan blazen een losgedraaid band "rechts af de rand," adviseert Gareth Jones, manager van de dienst op gratis Flite fiets in Marietta (Georgia).

Tips

  • Fietsverhuur Zuid-merkt op dat vanwege de smalle banden en buizen op racefietsen en de extreme druk erin, air zal natuurlijk ontsnappen. Als uw fiets rond voor een week zit kunt u maximaal vijf pond van druk of meer verliezen. Sheldon Brown zei dat een band is "moeten" zichtbaar verdikking een beetje terwijl onder belasting. "Als ze niet," zei hij, "zij bent opgeblazen."

Wat die u nodig hebt

  • Fiets pomp

gerelateerde artikelen