Hoe werkt Namenda?

March 21

Namenda, vervaardigd door Forest Pharmaceuticals, is een recept medicatie aangegeven bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Via een verschillende methode van de acties in de hersenen werkt de Namenda om te helpen beheren van symptomen geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

Memantine Hydrochloride

Namenda is de handelsnaam voor de drug memantine HCl, dat beschikbaar is als een tablet in sterktes 5 mg en 10 mg. Memantine is geclassificeerd als een NMDA-antagonist, meldt de National Institutes of Health. NMDA, wat voor N-methyl-D-aspartaat staat, is een type van receptor in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor de regulering van glutamaat--een chemische stof die is gekoppeld aan het leren en geheugen, volgens Forest farmaceutische producten.

Methode van actie

Wanneer een persoon een dosis van Namenda neemt, werkt de medicatie op het centrale zenuwstelsel, binden aan de NMDA-receptoren en het blokkeren van de hersenen NMDA glutamaat trajecten. Dit kan voorkomen dat de schade aan de hersenen neuronen verbonden met overtollige glutamaat release, volgens de nationale apotheekbeheer voor voordelen de drug monografie voor memantine HCl.

Dosering titratie

Om Namenda goed te laten werken, wordt een specifieke dosering getitreerd aangegeven. De meeste mensen voorgeschreven aan Namenda voor de ziekte van Alzheimer moet beginnen met een "titratie pack" van de medicatie--een geleidelijke opwaartse stiftschroeven van dosis in de loop van vier weken. Deze titratie staat van de persoon lichaam en centrale zenuwstelsel te langzaam wennen aan de medicatie, en in het algemeen stijgt van 5mg aan de therapeutische dosis van 20mg per dag in de vier weken.

Effecten

Namenda van effecten als een NMDA-antagonist kunnen werken om het leven van mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer te verbeteren. Door remming van overtollige glutamaat, Namenda functies afnemen van de abnormale activiteit in de hersenen, waardoor een persoon leven met Alzheimer's ervaren meer helderheid van denken en meer gemakkelijk uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Overwegingen

Hoewel Namenda naar verluidt werkt om te helpen verzachten de symptomen van de ziekte van Alzheimer, is de medicatie niet een remedie. Bovendien houdt het niet op het progressieve karakter van de ziekte van Alzheimer. Als u of iemand die je kent nemen Namenda overweegt, praat met uw arts over de medicatie de potentiƫle voordelen, evenals de mogelijke bijwerkingen. Het gaat hierbij om duizeligheid, obstipatie, slaperigheid en braken.


gerelateerde artikelen