Vroege symptomen van RA vergelijkbaar met jicht

February 25

Jicht, samen met reumatoïde artritis, zijn beide ingedeeld als vormen van artritis, volgens UW geneeskunde orthopedie en sportengeneeskunde. Elk heeft zijn eigen onderscheidende symptomen; echter, bij aanvang, de twee ziekten kunnen lijken. Als gevolg van mogelijke verwarring over welke ziekte een persoon kan hebben, is het belangrijk om de tests om na te gaan van een juiste diagnose en behandeling ondergaan.

Gewrichtsontsteking

Vroege symptomen van jicht die vergelijkbaar met reumatoïde artritis zijn bestaan uit roodheid, zwelling, gevoeligheid en pijnlijke ontsteking van de gewrichten. Gewrichten kunnen pijnlijk en voelen warm aan de Aanraking. In het algemeen, jicht beïnvloedt slechts één gezamenlijke tegelijk en RA beïnvloedt vele gewrichten tegelijkertijd op beide zijden van het lichaam. De Universiteit van Maryland Medical Center neemt die het is bijzonder moeilijk te onderscheiden van chronische jicht en RA bij ouderen.

Stijfheid

Beide ziekten manifesteren met pijnlijke stijfheid van de gewrichten, vooral in de handen en voeten. Stijfheid is vaak sterker voelbaar in de ochtend, en verkeer van de getroffen gewrichten is vaak beperkt.

Misvorming van de gewrichten

Zowel reumatoïde artritis en jicht kunnen veroorzaken ontsierende en vervorming in de gewrichten, waardoor vingers en tenen te verdraaien en grijpen als gevolg van de gewrichten wordt vervormd door de ziekte. Jicht en RA kan erosie in de gezamenlijke en permanente gezamenlijke schade veroorzaken.

Nachtelijke Flare-Ups

Opflakkeringen van jicht en reumatoïde artritis zijn meestal erger tijdens de nacht, pijn, stijfheid en ontsteking te maken tijdens de slaap, volgens de Universiteit van Michigan Health System.

Knobbeltjes

Chronische jicht mei eerste aanwezig met tophi of knobbeltjes op de handen, oren of ellebogen. Tophi liggen afzettingen van •Uraat kristallen die in de huid vormen. Tophi kan het enige symptoom van jicht waarbij geen andere aanwijzingen zijn waarneembaar zijn. Reumatoïde artritis kan zich ook voordoen met de vorming van harde knobbeltjes onder de huid, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De knobbeltjes van RA en tophi van jicht zijn beide vaak pijnloos.


gerelateerde artikelen