Tekenen van laag moreel onder medewerkers

March 31

Tekenen van laag moreel onder medewerkers

Werkplek moreel verwijst naar de houding die werknemers over hun baan hebben, en is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Managementstijlen aanzienlijk beïnvloeden werkplek moreel en slecht beheersvaardigheden kunnen resulteren in negatieve houdingen en gedrag op het werk. Volgens Nicole Fink Roberts Universiteit, lage werknemersmoreel resulteert in slechte prestaties en verminderde productiviteit. Wanneer u de tekenen van laag moreel in uw bedrijf hebt geïdentificeerd, kunt u beginnen om ze te herstellen.

Frequent verzuim

Wanneer moraal laag is, genieten werknemers niet komen om te werken. Frequent verzuim kan opleveren, met name wanneer werknemers voelen zich niet geïnvesteerd in het resultaat van het werk dat ze produceren. Echter doen slechte moraal en frequent verzuim niet noodzakelijkerwijs dat werknemers hun baan haten. Laag moreel kan ook optreden wanneer werknemers voelen zich niet bevoegd of goed opgeleid voor het uitvoeren van hun werk.

Vechten onder het personeel

Wanneer meerdere medewerkers met elkaar vechten, duidt die meestal op een probleem met laag moreel. Beheer kan dit veroorzaken, en beheer kunt oplossen, ook. Het Comité van toezicht en Management Training Institute zegt dat managers werknemers betrekkingen met elkaar kunnen verbeteren door het beoefenen van eerlijke beslechting van geschillen en het bevorderen van een sfeer die de medewerkers stimuleert werken nauw en coöperatief.

Arme werkkwaliteit

Een consequent slechte kwaliteit van het werk, met name vanuit meerdere medewerkers, kan duiden op een moreel probleem. Volgens de bedrijfseigenaar Toolkit produceren werknemers slechte werk wanneer ze niet zijn effectief opgeleid, beheer onduidelijk over de verwachtingen is of de medewerkers niet een gevoel van eigendom over hun werk. Het Comité van toezicht en Management Training Institute zegt dat managers en werknemers de eed aan een gevoel van gehechtheid aan hun werk, omdat beide dan zal de zorg over de kwaliteit van het product of dienst.


gerelateerde artikelen