Een verstopte neus & vroege zwangerschap

April 14

Een verstopte neus & vroege zwangerschap

Een verstopte neus is een gemeenschappelijke kwaal van de zwangerschap. Volgens «««BabyCenter.com treft het bijna eenderde van alle zwangere vrouwen. Artsen verwijzen naar deze onschadelijk voorwaarde als "rhinitis van de zwangerschap." Vrouwen kunnen verschillende maatregelen te helpen verlichten van de symptomen, terwijl geduldig tellen de dagen van de vroege zwangerschap tot enkele weken na de bevalling wanneer deze voorwaarde gewoonlijk zelf verdwijnt nemen.

Oorzaken

Verhoogde niveaus van oestrogeen en andere hormonen van de zwangerschap kan een vrouw slijmvliezen opzwellen in de neus, volgens GYNOB.com. Dit kan leiden tot een verstopte neus naast irritatie van de neus, niezen, hoesten en soms zelfs hoofdpijn. Daarnaast verhoogde bloed volume tijdens de zwangerschap kan leiden tot alles te zwellen, met inbegrip van de membranen van de neus.

Andere veelvoorkomende problemen kunnen het ook leiden tot een verstopte neus tijdens de vroege zwangerschap. Veel vrouwen vinden hun allergieën verergerd tijdens de zwangerschap, waardoor verhoogde gevoeligheid voor nieuwe en oude irriterende stoffen en allergenen gelijk. Dit kunnen leiden tot een verstopte neus, mogelijk een verkoudheid of andere infectie van de luchtwegen.

Timing

De meeste vrouwen beginnen ervaren van een verstopte neus zo vroeg als het tweede trimester, en congestie kan optreden op elk moment tot zelfs een paar weken na levering. Zwangerschap rinitis kan duren, zolang zes weken op elk gewenst moment tijdens deze periode, volgens de Women's gezondheidszorg onderwerpen website.

Symptomen

Zonder enige andere symptomen is een verstopte neus meestal een indicatie van rinitis van de zwangerschap. Als een verstopte neus gaat samen met niezen, hoesten, keelpijn en pijn in het lichaam, is het waarschijnlijk een koude of respiratoire infectie volgens BabyCenter. Een verstopte neus gepaard met niezen en jeuk in de ogen, de oren, de neus en de keel is meestal een teken van allergieën. Om het ongemak nog erger maken, is het gebruikelijk dat zwangere vrouwen om te lijden van een combinatie van allergieën en rhinitis van de zwangerschap.

Huismiddeltjes

Er zijn verschillende kleine aanpassingen zwangere vrouwen leveren kunnen om te helpen verlichten ongemak van verstopte neus. Drinken van veel water en niet-cafeïnehoudende dranken kan helpen, als kunt slapen met het hoofd gestut door een extra kussen of twee. Stoom douches of een warm washandje gehouden aan het gezicht kunt bieden tijdelijke verlichting, als kan met behulp van een luchtbevochtiger of vaporisator vocht aan de lucht toevoegen. Zwangere vrouwen kunnen ook gebruik maken van over-the-counter neussprays zoute of druppels te bevochtigen neuspassages.

Zwangere vrouwen moeten vermijden plotselinge temperatuurveranderingen, sigarettenrook en langdurig dagenlang buiten op wanneer luchtverontreiniging hoog, is als BabyCenter.com merkt op dat dit een verstopte neus kunnen verergeren.

Medicijnen

Als huismiddeltjes niet voldoende verlichting bieden, raadpleegt u een gezondheidszorg beoefenaar om te bespreken medicatie alternatieven. Er zijn verschillende nasale decongestiva of Allergie medicijnen beschouwd als veilig voor gebruik tijdens de zwangerschap met medische goedkeuring.


gerelateerde artikelen