Kan een tekort aan vitamine D een persoon moe maken?

August 23

Kan een tekort aan vitamine D een persoon moe maken?

Vitamine D-deficiëntie is steeds een veelvoorkomend probleem en kan gevolgen hebben voor vele Amerikanen zonder hun medeweten. Volgens een rapport van de 2009 in de "Archives of Internal Medicine" zijn maar liefst 77 procent van de Amerikanen vitamine D-tekort. Vitamine D-deficiëntie kan leiden tot allerlei symptomen zoals het ontharden van het bot en een hoger risico op botbreuken, onverklaarbare musculoskeletal pijn, bot pijn en vermoeidheid. Als u constant moe bent of strijd met chronische vermoeidheid, moet u overleggen met uw arts en hebben je vitamine D niveaus getest.

Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare voedingsstoffen. Het kan worden gevonden in beperkte dieet producten zoals vitamine D-verrijkte melk en vette vis zoals zalm. Vitamine D is ook gemaakt door je lichaam wanneer u worden blootgesteld aan de ultraviolette B-stralen van de zon. Met de recente push voor zonnebrandcrème gebruik en de preventie van huidkanker, misschien u niet krijgen genoeg blootstelling aan de zon te maken van de vitamine D die je lichaam nodig heeft. De National Institutes of Health van voedsel en voeding bestuur beveelt dat volwassenen tussen de leeftijden van 19 en 70 ten minste 600 internationale eenheden of IUs vitamine d per dag, en volwassenen boven de leeftijd van 71 moeten ontvangen, 800. Indien uw bloedspiegels onder 30 nanomoles per liter te dalen, wordt u beschouwd als vitamine D-tekort.

Vermoeidheid en chronische vermoeidheidssyndroom

Vermoeidheid is meer dan gewoon moe wordt. Als u hebt gemist op slapen, kan je jezelf moe, maar het is meestal opgelost door een dutje doen. Vermoeidheid is dat moe gevoel dat niet is opgevolgd door getting slaap. Vermoeidheid kan een symptoom van een onderliggende aandoening, zoals een vitamine D-deficiëntie. Chronisch vermoeidheidssyndroom treedt op wanneer ernstige vermoeidheid-symptomen meer dan zes maanden duren en niet kunnen worden bijgedragen aan een andere medische aandoening.

Medisch onderzoek

Medische onderzoekstudies hebben gekoppeld vitamine D-deficiëntie met vermoeidheid en chronische vermoeidheid. Een verslag van de 2010 gepresenteerd op het Europees Congres van endocrinologie vonden een verband tussen vitamine D-deficiëntie en chronische vermoeidheid bij patiënten met traumatisch hersenletsel, met 65 procent van de patiënten studeerde tonen aanzienlijke vitamine D-deficiëntie. Een studie van 2010 gepubliceerd in de "Scandinavische Journal van primaire gezondheidszorg" gekeken naar het mogelijke verband tussen vitamine D-deficiëntie en patiënten met niet-specifieke musculoskeletale pijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Kijkend naar 572 patiënten, waren 58 procent van de deelnemers vitamine D-tekort. Zij bepaalden dat er een verband was en aanbevolen dat artsen de niveaus van vitamine D bij patiënten presenteren met deze onverklaarbare symptomen test.

Behandeling

Als u last met vermoeidheid of chronische vermoeidheid die niet wordt verklaard door een andere aandoening heeft, Raadpleeg uw arts met betrekking tot een mogelijk vitamine D-deficiëntie. Uw arts zal het uitvoeren van een bloedonderzoek om te evalueren uw vitamine D-niveau; Als de resultaten blijkt dat je tekort bent, begint hij een behandelplan om uw niveaus binnen een optimaal bereik. Behandeling bestaat uit hoge doses vitamine D supplementen voor een gemiddelde van acht weken. Uw niveaus zal opnieuw worden getest, en als u nog niet binnen optimaal bereik bent, de behandeling zal blijven. Als uw niveau binnen optimaal bereik na de behandeling is, kan uw arts adviseren u te nemen dagelijks vitamine D supplementen om te voorkomen dat steeds opnieuw tekort. Als uw vermoeidheid vitamine D-gerelateerde is, moeten uw symptomen verbeteren zodra je vitamine D niveaus worden geregeld.


gerelateerde artikelen