Wat Is de betekenis van eiwit?

February 13

Wat Is de betekenis van eiwit?

Eiwit is voor degenen die willen om spieren te krijgen, een absoluut in het dieet dat helpt bij het opbouwen van spierweefsel. Voor wie van een brandwond herstellende bent, extra eiwitten nodig om te herstellen van huidweefsel. Voor degenen die op een dieet, kan eiwit worden je beste vriend, terwijl je koolhydraten als uw vijand waarneemt. Eiwit is belangrijk voor vele functies in het lichaam, en zonder dat je leven niet zou bestaan.

Wat Is eiwit?

Eiwit is een molecuul dat is opgebouwd uit aminozuren. Twintig verschillende soorten aminozuren bestaan om make-up veel verschillende structuren van eiwitten in de vorm van kettingen. Aangezien sommige van deze aminozuren kunnen niet door je lichaam worden gemaakt, ze worden beschouwd als essentiële aminozuren. Eiwit uit dierlijk voedsel wordt beschouwd als compleet eiwitten omdat ze alle van de essentiële aminozuren die je lichaam nodig bevatten. Eiwit uit plantaardige bronnen is onvolledig, wat betekent dat deze voedingsmiddelen bevatten slechts enkele van de essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft.

Waarom Is eiwit belangrijk?

Eiwit is onderdeel van elke cel in uw lichaam. Eiwit is een belangrijk onderdeel van uw huid, spieren, organen en klieren. Eiwit is ook gevonden in veel van uw lichaamsvocht. Eiwitten in je lichaam helpt uw bestaande cellen te herstellen en nieuwe te bouwen en is een belangrijk onderdeel van de groei. Verschillende eiwitten voeren verschillende banen in het lichaam. Bijvoorbeeld, maakt je lichaam eiwit hemoglobine, een belangrijk onderdeel in uw bloed dat zuurstof naar waar het nodig is in uw lichaam draagt. Sommige eiwitten maken hartspier en skeletspieren.

Wat zijn goede bronnen van eiwit?

Eiwit is gevonden in dierlijke producten. Elke vorm van vlees, gevogelte of vis is een uitstekende bron van proteïne. Eiwit kan ook worden gevonden in eieren en zuivelproducten. Dierlijke bronnen van eiwitten bevatten volledige eiwitten, wat betekent dat ze alle van de aminozuren die het lichaam niet kan op eigen produceren bevatten. Eiwitten kunnen ook worden gevonden in plantaardige bronnen, zoals tofu, peulvruchten, granen, noten, zaden en sommige groenten, zij worden echter beschouwd als onvolledig eiwitten. Aangezien plantaardig voedsel slechts enkele van de essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor de gezondheid hebben, moeten ze worden gecombineerd om een aanvullende eiwit, wat betekent dat samen een compleet eiwit vormen te produceren.

Hoe veel eiwit wordt aanbevolen?

Degenen die in de Verenigde Staten wonen hebben de neiging om te eten van meer eiwitten dan wat wordt aanbevolen. De Centers for Disease Control aanbevelen dat 10 tot 35 procent van je calorieën uit eiwitten komen. Voor gezonde volwassen mannen en vrouwen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor eiwit 56 en 46 g per dag, respectievelijk. Om dingen in perspectief, 3 oz. van vlees heeft ongeveer 21 g eiwit, 1 kopje melk heeft ongeveer 8 gram eiwit en 1 kopje yoghurt heeft ongeveer 11 gram eiwit. Zorg ervoor dat u kijken naar de hoeveelheid verzadigd vet dat uw eiwitrijke voedingsmiddelen begeleidt. Bijvoorbeeld, kies een mager knippen van rundvlees in plaats van rundvlees ribben.


gerelateerde artikelen