SOA's die leiden onvruchtbaarheid tot kunnen

February 20

SOA's die leiden onvruchtbaarheid tot kunnen

Overzicht

Bepaalde onbehandelde seksueel overdraagbare aandoeningen of SOA's, kunnen verminderen vruchtbaarheid in zowel de mannetjes als de vrouwtjes. SOA's verspreid via seksueel contact met een geïnfecteerde partner door middel van orale, anale en vaginale seks. SOA's zijn meest voorkomende in adolescenten en jonge volwassenen leeftijd 15 tot en met 24.

Chlamydia en gonorroe zijn de meest voorkomende bacteriële die SOA. artsen vaak te als "stille" infecties beschrijven omdat de meerderheid van de mensen gediagnosticeerd met chlamydia of gonorroe geen symptomen hebben. Om deze reden adviseren de Centers for Disease Control and Prevention jaarlijkse chlamydia en gonorroe screening voor alle seksueel actieve leeftijd van mannetjes en vrouwtjes 25 en jonger. Onbehandelde chlamydia en gonorroe kunnen de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen nadelig beïnvloeden.

Bij vrouwen, gonorroe en chlamydia kunnen leiden tot cervicitis, ontsteking van de baarmoederhals, of urethritis, een ontsteking van de urinebuis. De urinebuis riool vloeistof uit de blaas. Als er symptomen aanwezig zijn, bevatten ze abnormale vaginale lossing, vaginale spotten en dysurie, een branderig gevoel tijdens het plassen. Onbehandeld, 10 procent van de to15 van chlamydia-infecties zal leiden tot een infectie van de bovenste genitaal apparaat in de baarmoeder of de eileider.

Een infectie in de bovenste genitale tractus wordt Pelvic Inflammatory Disease of PID genoemd. PID kunnen symptomatisch of asymptomatisch. Wanneer symptomen voordoen, kunnen ze opnemen bekkenpijn, abnormale vaginale afscheiding, vaginale bloedingen, misselijkheid en koorts. PID is een bijzonder ernstige aandoening, omdat het permanent, de baarmoeder en de eileiders beschadigen kan.

Wanneer eieren zijn vrijgesteld van de eierstokken, ze verstuurd via de eileiders voordat het wordt bevrucht door sperma en ingeplant in de baarmoeder. Fallopian tube littekens veroorzaakt door SOA's kunt voorkomen dat het ei en sperma van ooit vergadering, waardoor remmende bevruchting. De littekens ook verhoogt het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een zwangerschap in de eileiders. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan leiden tot als de littekens in de eileider voorkomt dat een bevruchte eicel invoeren van de baarmoeder. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is potentieel levensbedreigende omdat het de eileider kan scheuren. Zonder spoedoperatie, zal een vrouw snel sterven uit interne bloeden.

Gonorroe en chlamydia veroorzaken ook urethritis bij mannen, de meerderheid van wie ook niet geen symptomen weergegeven. Wanneer symptomen zich voordoen, kunnen ze dysurie, pijn en roodheid rond de opening van de penis of spontane penile kwijting opnemen. Onbehandeld, kan de infectie verspreiden van de genitale tractus en veroorzaken epididymitis, die is een ontsteking van de bijbal. De bijbal is een structuur die is verbonden met de teelballen door middel van leidingen. Sperma in de testikels gemaakt reist naar de bijbal waar ze volwassen.

Acute epididymitis veroorzaakt roodheid, warmte en zwelling van het scrotum en de testikels, meestal aan één kant. Recurrente of onbehandelde infecties kunnen leiden tot chronische epididymitis, die tot onvruchtbaarheid leiden kan door mobiliteit, functie en sperma sperma beschadigen.


gerelateerde artikelen