Een gezond dieet voor mannen met een hoge bloeddruk en 40 jaar oud

February 13

Een gezond dieet voor mannen met een hoge bloeddruk en 40 jaar oud

Ongeveer 25 procent van de mannen tussen de 35 en 44 hebben hoge bloeddruk, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Wat is nog meer verontrustend is dat slechts ongeveer de helft van hen de aandoening onder controle hebt. Indien verlaten onbehandeld, hoge kan bloeddruk leiden tot hartaanval, hartfalen, beroerte en nierziekte. Terwijl sommige mensen de hulp van medicatie wellicht, kunnen veel meer worden kundig voor zeggenschap hun bloeddruk door een gezond dieet te volgen.

Ontdek DASH

Volgens de National Heart, Lung and Blood Institute diëten die in totaal vet, verzadigde vet en cholesterol laag en hoog in fruit, helpen groenten, gehele korrels en vetarme zuivelproducten verminderen van de bloeddruk. Deze eten plan, genaamd de Dietary Approaches to Stop Hypertension, of DASH, dieet kan slechts 27 procent van de calorieën uit vet, 6 procent daarvan verzadigd vet is. Koolhydraten maken 55 procent van de calorieën op het dieetplan, terwijl eiwit de resterende 18 procent biedt. Terwijl op het DASH-Dieet, eet u 6 tot en met 8 porties van korrels, 4 tot en met 5 porties groenten, 4 tot en met 5 porties van fruit, 2 tot 3 porties magere zuivelproducten, 2 tot 3 porties van gezonde vetten en oliën en 6 of minder porties mager vlees, gevogelte en vis. U bent ook toegestaan 4 tot en met 5 porties van noten en zaden en 5 of minder porties van snoep of toegevoegde suikers, zoals jam, per week.

Uw calorieën tellen

Als je overgewicht, kan een significant effect op het verminderen van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk hebben door het verliezen van gewicht. Volgens de richtlijnen van het DASH-dieet terwijl ook aandacht te besteden aan calorie-inname heeft een grotere invloed op de bloeddruk dan een vetarm dieet alleen, volgens de Colorado State University Extension. Calorie behoeften verschillen gebaseerd op uw hoogte, gewicht, leeftijd en activiteit niveau, dus werken met een voedingsdeskundige om het ideale aantal calorieën voor u berekenen.

Houd de natrium

Huidige dieetvoorschriften aanbevelen beperking van natrium inname tot niet meer dan 2.300 milligram per dag; echter als je hoge bloeddruk hebt, moet u de inname tot minder dan 1.500 milligram per dag beperken. Focus op vers, geheel voedingsmiddelen en verpakt, ingeblikte of bevroren levensmiddelen, die vaak worden geladen met teveel natrium wegblijven. Tijdens het koken, smaak voedingsmiddelen met het natriumvrij specerijen en verse of gedroogde kruiden.

Pack op kalium

Een hoge verhouding van kalium-naar-natrium wordt geassocieerd met een grotere kans op de mogelijkheid te handhaven van de normale bloeddruk omdat kalium de gevolgen van natrium vermindert. Een 40-jarige man met hoge bloeddruk moet ten minste 4700 mg kalium per dag door inname van kalium-rijk voedsel zoals aardappelen, tomaten, bananen, champignons, tonijn, sinaasappelen, rozijnen en groene bladgroenten consumeren.


gerelateerde artikelen