Mijn maag en rugpijn Is erger bij het eten

February 21

Mijn maag en rugpijn Is erger bij het eten

Maag en rugpijn kan worden veroorzaakt door veel verschillende dingen, waarvan sommige levensgevaarlijk kan zijn. Wanneer u pijn hebt onverklaarbare, bellen met uw arts. Symptomen van pancreatitis, bijvoorbeeld, zijn een plotselinge pijn in de buik-- of maag--die tot de achterzijde reikt, en de pijn kan erger worden na het eten. Andere soorten maag en rugpijn misschien niet zo ernstig zijn, zoals het hebben van een geval van gas dat weg kan gaan met een verandering van dieet.

Home behandeling

U mei zitten kundig voor milde pijn thuis behandelen. Bijvoorbeeld, als u pijn in je buik en soms in de rug hebt, ook na het eten, neem een over-the-counter antacidum of een H2-blocker en de pijn kunnen verdwijnen. Neem geen ibuprofen, aspirine of anti-inflammatoire geneeskunde. Vermijd het eten van vette, vettig en gebraden voedsel. Vermijd ook citrusvruchten, tomaten, alcohol, cafeïne en soda. Als de geneeskunde uw pijn erger maakt, bellen met uw arts.

Acute Pancreatitis

Maag en rugpijn na het eten kan duiden op acute pancreatitis, dat is een ernstige aandoening. U zou een pijn in de bovenbuik en soms in je rug die verergert na je eet. De pijn kan dagen duren, en u wellicht zwelling in je buik, misselijkheid, braken, koorts en een snelle pols. U zou moeten zien een arts onmiddellijk en waarschijnlijk in het ziekenhuis blijven voor meerdere dagen. Roken, alcohol drinken en eten van vettig voedsel verslechtert de conditie. Galstenen en zwaar alcoholgebruik bijdragen aan pancreatitis.

Chronische Pancreatitis

Chronische pancreatitis is vergelijkbaar met acute pancreatitis, en de symptomen zijn vergelijkbaar, alleen het niet genezen. De pijn in de buik en rug kan worden uit te schakelen. Als de toestand verergert, vermindert de pijn buik- en eigenlijk omdat de alvleesklier niet werkt. Gewichtsverlies en ondervoeding optreden meestal omdat het lichaam het verteren van voedsel stopt, wat betekent dat het lichaam voedingsstoffen niet gaan. Patiënten met chronische pancreatitis kunnen hervatten een normale voeding met de toevoeging van enzymen bij elke maaltijd om de spijsvertering te nemen. De normale voeding zou bestaan uit voedzame voedingsmiddelen op basis van een menu dat een diëtist kunt ontwerpen. Frequente, kleine maaltijden zijn doorgaans gemakkelijker te tolereren.

Crohn's Disease

Ziekte van Crohn is een inflammatoire darmziekte, gekenmerkt door een chronische ontsteking van het maagdarmkanaal die in periodieke flare-ups resulteert. Een arts zou diagnose van deze ziekte door het onderzoek van de dikke darm. Het eten kan veroorzaken pijn als gevolg van diarree en gas. Met de ziekte van Crohn is het handig om kleine maaltijden eten en drinken van kleine hoeveelheden water gedurende de dag; Vermijd popcorn, noten, zaden, zemelen en bonen; Vermijd vette en vette voedingsmiddelen en rijke, romige sausen gemaakt van boter of room; en Vermijd etend broccoli, kool, kruidig voedsel en citrusvruchten als ze u gas veroorzaken.


gerelateerde artikelen