Gluteus Medius spierspanning

February 17

Gluteus Medius spierspanning

De Musculus gluteus medius is essentieel voor vele gemeenschappelijke dagelijkse bewegingen, en je waarschijnlijk niet zal zelfs erover nadenkt totdat het krijgt pijn. Vanwege het is de centrale locatie en positie, de gluteus medius risico's schade van overmatig gebruik, trauma, of zelfs de compensatie voor de pijn op andere gebieden. Hoewel een stam pijnlijk zijn kan, is conservatieve behandeling meestal alles wat nodig is. Een reguliere stretching en versterking van de routine kunnen voorkomen dat toekomstige re-blessure.

Over de spier

De gluteus medius loopt vanaf de bovenkant van het bekken tot het hoofd van de bovenbeensbot aan weerszijden. De belangrijkste hip abductor, het is verantwoordelijk voor het verplaatsen van lateraal, zoals intensivering van het bad. Het ook draait het naar buiten, en is een van de belangrijkste stabiliserende spieren die houden van je benen wijzen forward wanneer u lopen. In feite, ontwikkelen mensen met een onderontwikkelde of gedegenereerd gluteus medius spieren vaak een onnatuurlijke gang.

Risico van verwonding

Omdat de spier zo belangrijk om vrijwel elk lager-lichaam-activiteit is, is het risico van verwonding groot. Lopers zijn vooral gevoelig, maar elke atleet betrokken bij hoge impact sport of abrupte laterale beweging zoals voetbal of basketbal kan gemakkelijk verwonden van een zwakke gluteus medius. Aanpassen van uw gang of houding om te compenseren voor de pijn in de onderrug, kan de spier ook negatief beïnvloeden. Overmatig gebruik letsels zijn de meest voorkomende, als gevolg van een gebrek aan goed rekken en versterken van de spier, maar trauma, zoals een val, kan ook bijdragen aan de schade.

Behandeling

Meeste gluteus medius letsels zijn stammen, die is een Grade 1 blessure--rust, ijs en een over-the-counter anti-inflammatoire pijnstiller zijn alles wat nodig is. Graad 2 letsel betrekken een gedeeltelijke scheur van de spier, die gebruik maakt van dezelfde behandeling, alleen voor een langere periode. Een complete spier scheuren Grade 3 wordt beschouwd, en wellicht chirurgie. Volgens medisch handicap richtlijnen, 70 procent van de patiënten die hebben chirurgie verslag hebben een "normal-gevoel" hip binnen twee jaar, gevoel met de resterende 30 procent bijna normaal. Uitvoeren van preventie oefeningen kan ook helpen om te herstellen van de spierkracht na een periode van rust en herstel.

Preventie

Zachte ontvoering oefeningen zoals been liften met een weerstand band kunnen bijdragen tot de versterking van de spier. Voeren ze beide Staand en liggend op uw kant om te werken van de spier vanuit verschillende invalshoeken. Liggend op je rug en het oversteken van het aangetaste been over uw lichaam zal rekken het gebied, zoals zal liggen op je buik, uw knie te buigen en bewegen je voet naar de achterkant van je hoofd. Deze oefeningen moet geleidelijk en behoedzaam na een blessure, maar ook om te voorkomen dat een consequent kunnen worden gebruikt. Als je voelt pijn, terug uit--moet je voelen alleen een lichte spanning in het stuk.


gerelateerde artikelen