Bot eten ziekten

January 31

Bot eten ziekten

Er zijn meerdere ziekten voor bot-eten of osteolytic. Volgens de website van de wervelkolom Universe, botten zijn organen gemaakt van levend weefsel, een zij iemands lichaam voorzien van structurele steun. Corticaal bot vormt de buitenste laag van botten, en goed voor 80 procent van skeletale bot massa. Poreus bot is een sponsachtig materiaal binnen het bot gevonden, en het is goed voor de resterende 20 procent van skeletale bot massa. Osteolytic ziekten interfereren met beendergestel, veranderen van bot integriteit en predisponerende een persoon breuk.

De ziekte van Paget van het bot

De ziekte van Paget van het bot of gewoon ziekte van Paget, is een osteolytic ziekte. Volgens het nationale Instituut van artritis en Musculoskeletal en huid ziekten (NIAMS)--veroorzaakt een divisie van de National Institutes of Health--ziekte van Paget van iemands botten groeien groot en zwak. In een normale, gezonde persoon, wordt oude bot voortdurend vervangen door nieuw bot--een proces dat bekend staat als het remodelleren. Ziekte van Paget interfereert met dit proces afbreken van oude bot sneller dan nieuw bot kan worden geproduceerd. Na verloop van tijd regelt van iemands lichaam omhoog-de hoeveelheid nieuw bot worden aangebracht, zodat nieuwe botgroei sneller dan normaal is. De snelle generatie van nieuw bot zorgt ervoor dat de botten te vergroten, worden nog zachter en zwakker, die predisposes een persoon tot been pijn, misvormingen en fracturen. Volgens de NIAMS hebben ongeveer een miljoen Amerikanen de ziekte van Paget. Ziekte van Paget komt vaker voor bij mannen dan vrouwen.

Multipel myeloom

Multipel myeloom is een osteolytic ziekte. De International Myeloma Foundation of IMF--een organisatie die zich inzet voor het voorkomen en genezen van myeloma--stelt dat multipel myeloom is een kanker van het beenmerg, specifiek voor de witte bloedcellen bekend als plasmacellen. Plasmacellen zijn antilichaam-producerende cellen en een kanker plasma cel heet een myeloma cel. De ziekte heet multipel myeloom omdat er meestal meerdere patches in een bot waar tumoren hebben gemanifesteerd. Volgens het IMF varieert de progressie van multiple myeloma van persoon tot persoon. Terwijl het vaak langzaam vordert, kan het meer agressieve in sommige individuen. Gemeenschappelijke medische problemen in verband met multipel myeloom omvatten het volgende: bloedarmoede of verminderde rode bloedcellen, eiwitrijk niveaus in het bloed en urine, botbreuken en vertebrale ineenstorting, verhoogde bloed calcium en verminderde immuniteit. X-stralen van de getroffen gebieden blijkt vaak bot met een mottig uitstraling.

Osteoporose

Osteoporose is een ziekte van bot-eten. Volgens een artikel van de 2001 door Margie Patlak in "The Journal van de Federatie van Amerikaanse samenlevingen voor experimentele biologie," na verloop van tijd vreet osteoporose aan zowel corticale als trabecular bot, waardoor grote gaten te vormen in de botten. Patlak stelt dat deze gaten dalen de structurele integriteit van een bot, en dat zonder voldoende cortex en trabeculae, kan een osteoporotisch bot kraken en meer gemakkelijk samenvouwen wanneer geplaatst onder stress, zoals compressie stress. De nationale osteoporose Stichting (NOF)--een organisatie gewijd aan de preventie van osteoporose en fracturen en levenslang bot gezondheidsverbetering--Staten dat, hoewel elk bot kan worden beïnvloed door osteoporose, heup en rug osteoporose behoren tot de gevaarlijkste gerelateerde. Osteoporose-gerelateerde fracturen in deze gebieden mogelijk hospitalisatie en chirurgische ingreep.


gerelateerde artikelen