Aardbeien kunnen veroorzaken koortsblaasjes?

July 7

Aardbeien kunnen veroorzaken koortsblaasjes?

Koortsblaasjes zijn het resultaat van een infectie van het herpes simplex virustype 1 en worden niet veroorzaakt door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals aardbeien. Koortsblaasjes zijn vaak verward met allergie-gerelateerde huiduitslag die kunnen worden weergegeven als koortsblaasjes. Allergische contactdermatitis, netelroos en eczeem kunnen bellen vorm aan de binnenkant van je mond of je lippen na het eten van aardbeien. Echter, de Universiteit van Maryland Medical Center identificeert aardbeien als een gemeenschappelijke voedsel allergeen. Maak een afspraak met uw arts of dermatoloog te bepalen van de oorzaak en het type van de zweertjes in je mond.

Wat zijn koortsblaasjes?

Koortsblaasjes, koortsblaasjes ook wel genoemd, worden gekenmerkt door kleine, pijnlijke blaren die op uw huid of in of rond je mond vormen. De blaasjes worden gesteld uit de huid en zijn gevuld met vloeistof die kan leiden tot tintelingen of pijn. De blaren zijn het resultaat van bepaalde stammen van het herpesvirus. Koortsblaasjes zijn besmettelijk en worden doorgegeven van persoon tot persoon. Meeste koortsblaasjes verdwijnen zonder behandeling, volgens de Mayo Clinic. In ernstige gevallen kunnen recept lotions nodig zijn om te stoppen met de koortsblaasjes uit ontwikkelingslanden. Anders, over-the-counter pijnstillers en medicijnen op de markt gebracht voor de verlichting van de koortslip kunnen helpen verminderen van de pijn.

Aardbei blaren

Blaren die ontwikkelen van het eten van aardbeien zijn het gevolg van een allergische reactie. Wanneer je voedsel dat triggers een allergische reactie eet, zijn chemicaliƫn vrijgegeven in je lichaam die proberen om te vechten uit de eiwitten in de aardbei. MedlinePlus legt uit dat in de plaats van uw immuunsysteem herkennen van de eiwitten in de aardbei als veilig voor consumptie, uw immuunsysteem storingen en aanvallen de eiwitten alsof ze schadelijk voor je lichaam zijn. Dit zorgt ervoor dat de productie van immunoglobulin E antilichamen en histamine. Scripties chemische stoffen veroorzaken ontsteking, irritatie en zwelling in de huid en andere zachte weefsels.

Allergische contactdermatitis

Allergische contactdermatitis is de meest voorkomende allergische huidaandoening veroorzaakt door het eten van aardbeien. Deze aandoening treedt op wanneer uw huid rechtstreeks in aanraking komt met een levensmiddel of een stof waarvoor u een allergie hebt. Allergische contactdermatitis is gelokaliseerd op de gebieden van de huid die zijn blootgesteld aan de aardbei. De huiduitslag veroorzaakt blaren te ontwikkelen die kunnen of niet kunnen vullen met vloeistof. Het is meestal jeukende en is behandeld door het wassen van het getroffen gebied.

Andere huiduitslag

Netelroos en eczeem kunnen ook ontwikkelen als gevolg van een voedselallergie. Kasten kunnen overal op het lichaam ontwikkelen en clusters van striemen eruit. Ze zijn meestal onschuldig, tenzij ze in je keel ontwikkelen. Eczeem kan leiden tot vloeistof gevulde blaren om te verschijnen op je lichaam die kunnen huilen, korst en droge huid veroorzaken.

Overweging

Sommige studies uitgevoerd door de Universiteit van Wisconsin in 2007 bepaald dat 1000 mg vitamine C genomen vijfmaal dagelijks kan helpen verminderen de duur van koortsblaasjes. Terwijl aardbeien vitamine C bevatten, is het raadzaam om te praten met uw arts over het gebruik van vitamine C supplementen voor de behandeling van koortsblaasjes. Want er is geen manier om te meten van de exacte hoeveelheid vitamine C in elke aardbei u consumeren, supplementen worden aanbevolen.


gerelateerde artikelen