Wat zijn de behandelingen voor hoofdpijn als gevolg van periode?

June 5

Wat zijn de behandelingen voor hoofdpijn als gevolg van periode?

Ongeveer 70 procent van de migraine-patiënten zijn vrouw, en 60 tot 70 procent van die vrouwen melden een relatie tussen hun menstruatie en hun hoofdpijn, volgens de Cleveland Clinic. Dit kan worden veroorzaakt door de hormonale veranderingen die zich tijdens de menstruatie voordoen. Vrouwen die regelmatig ervaring menstruele hoofdpijn zou moeten onderzoeken mogelijke behandelingsmogelijkheden met hun artsen.

Over-The-Counter pijnstillers

Over-the-counter pijnstillers kunnen verlichten de pijn van hoofdpijn als gevolg van hormonale schommelingen. Paracetamol kan verlichting van pijn, maar niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn vaak de beste over-the-counter optie voor de behandeling van menstruele migraine, volgens de Cleveland Clinic. Specifiek op de markt gebracht voor menstruatiepijn ontledingsproducten, waaronder een combinatie van medicijnen die ook nuttig. Vrouwen met behulp van deze over-the-counter-medicijnen moeten altijd volg de instructies op de verpakking zorgvuldig en neem contact op met hun artsen met vragen of bezwaren.

Recept pijnstillers

Sommige vrouwen vinden dat pijn voorschriftmedicijn effectiever dan over-the-counter pijnstillers hun menstruele hoofdpijn pijn kan verlichten. Recept medicijnen voorgeschreven voor menstruele hoofdpijn kunnen bevatten niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, beta blocker medicijnen, anti-epileptica, calcium kanaal blocker drugs, diuretica en kleine doses van ergotamine of methylergonovine maleaat, verklaart de Cleveland Clinic. Vrouwen moeten praten met hun artsen over hun hoofdpijn om te bepalen of voorschriftmedicijn kan een passende behandeling. Artsen kunnen raden u voorschriftmedicijnen pijn als een preventieve behandeling zo goed. Hierbij kan innemen van de medicatie voor een paar dagen voor de menstruatie wordt verwacht en blijven nemen van medicatie voor de eerste paar dagen van de menstruatie.

Hormonale anticonceptie

Alhoewel sommige vrouwen menstruele hoofdpijn voor de eerste keer ervaren tijdens het gebruik van een hormonale vorm van anticonceptie, vinden anderen dat hun hoofdpijn aanzienlijk verminderen in intensiteit of frequentie wanneer ze op hormonale anticonceptie. Geboortebeperking pillen die bevatten minder inactieve pillen in de verpakking of degenen met alleen progestageen kan leiden tot minder hoofdpijn dan anderen, volgens MayoClinic.com.

Andere behandelingen

Vrouwen die niet wensen te gebruiken medicijnen om te verlichten van hun hoofdpijn kunnen wensen om te proberen meer natuurlijke behandelingsopties. Een koude doek of ice pack toepassen op het hoofd kan nuttig zijn. Het masseren van de spieren van de nek, kan schouders, rug en hoofd ook helpen. Vrouwen kunnen ook overwegen dieetveranderingen, zoals beperking van cafeïne en alcohol en regelmatig eten om bloedsuikerspiegel. Andere wijzigingen van de gezonde levensstijl kunnen verminderen ook de frequentie of de ernst van de hoofdpijn, zoals getting genoeg slaap, het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van stress, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.


gerelateerde artikelen