Zure terugvloeiing & Fiber

February 27

Zure terugvloeiing & Fiber

Veel mensen consumeren voedingsvezels om te helpen met het spijsverteringsproces. Vezel voorkomt indigestie en gastro-intestinale effecten ter bevordering van zure terugvloeiing. Fruit, groenten, volle granen en peulvruchten bevatten veel vezels, volgens MedlinePlus. Mensen die last van frequente acid reflux en pyrosis vaak hebben proberen te vermijden het eten van bepaalde voedingsmiddelen om de symptomen te verminderen. Ze kunnen ook voorkomen dat zure terugvloeiing door te focussen op vezel-rijk voedsel.

Functie

Zure reflux treedt op wanneer een oesofageale spier niet strak sluit nadat voedsel in de maag. Normaal gesproken reageert de spier maag zuur back-up. Wanneer het niet goed werkt, acid reflux treedt op en zorgt ervoor dat het branden, pijnlijke gevoel van maagzuur dat soms een zure smaak in de achterkant van de mond en keel produceert. Vermijden van bepaalde voedingsmiddelen helpt voorkomen of beperken van zure terugvloeiing. Vette, gebakken of gekruid voedsel veroorzaken zure terugvloeiing. Chocolade, pepermunt, cafeïne, koolzuurhoudende dranken en alcoholische dranken kunnen ook bevorderen symptomen.

Effecten

Volkoren meel, tarwezemelen, noten en groenten bevatten bronnen van onoplosbare vezels, die helpt bij het verplaatsen van voedsel snel door het spijsverteringskanaal. Oplosbare vezels, dat een kleverige materiaal terwijl verteren vormt, heeft het toegevoegde voordeel om te voorkomen dat hoge niveaus van cholesterol en bloedsuikerspiegel. Maar mensen met symptomen van zure terugvloeiing moeten vermijden oplosbare vezel-rijk citrusvruchten en tomaten, die leiden brandend maagzuur bij sommige mensen tot kunnen. Andere groenten en fruit ook oplosbare vezels bevatten en geen maagzuur veroorzaken. Appels, perziken, peren, bonen, erwten en wortelen hebben oplosbare vezels. Haver bevat ook oplosbare vezels.

Eetlust

Vezelrijk voedsel helpen met gewichtsverlies. Overtollige gewicht draagt bij aan de zure terugvloeiing. Levensmiddelen hoog in vezel maken ook mensen voelen voller, zodat ze niet zo veel eet. Eten van vezels geeft minder calorieën dan het eten van hetzelfde bedrag van de niet-fiber voedingsmiddelen. De maaltijd voelt groter zonder het verkrijgen van extra calorieën, MedlinePlus.com notities.

Indigestie

Vezel-rijk voedsel helpen elimineren voedsel sneller en toxines te verwijderen uit het lichaam, volgens Fairview gezondheidsdiensten. Stoffen besteden een kortere bedrag van tijd in het darmkanaal, preventie van gastro-intestinale kwesties die in zure terugvloeiing resulteren kunnen. Opgeblazen gevoel en indigestie veroorzaakt door problemen met de spijsvertering resultaat in zure terugvloeiing omdat het lichaam een lange tijd om te verteren voedsel duurt. Voedsel dat blijft in het spijsverteringskanaal hangen verhoogt het risico van zure terugvloeiing.

Dieet

Gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD, treedt op wanneer zure terugvloeiing vaak leidt en met het dagelijks leven van een persoon interfereert. Medicijnen en dieetveranderingen om te voorkomen dat voedsel dat zure terugvloeiing trigger helpen veel mensen. Een gastro-oesofageale reflux ziekte dieet bevat veel vezel-rijke vruchten en groenten, volgens Jackson Siegelbaum Gastroenterology. Mensen moeten vermijden romige stijl groenten evenals tomaten en citrusvruchten. Alle andere groenten samen met appels, bessen, meloenen, bananen, perziken en peren helpen voorkomen van zure terugvloeiing. Vetarm brood en granen, Vetarme zuivelproducten en vetarm vlees, kip, vis en Turkije opgenomen in het dieet helpen voorkomen van zure terugvloeiing.


gerelateerde artikelen