Zoutarm Chinees voedsel

December 12

Zoutarm Chinees voedsel

Veel mensen genieten van Chinese hoofdvoedsel gerechten als gebakken rijst, broccoli, Wantan soep en rundvlees. Helaas zijn veel van de meest populaire Chinese voedingsmiddelen geladen met natrium. Als u lijdt aan hoge bloeddruk of wil gewoon om te bezuinigen op het natrium in je dieet, zijn blij om te weten dat verschillende gezonde zoutarm Chinese voedingsmiddelen zijn beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

Gesauteerde groenten

Gesauteerde groenten zijn een nietje in de Chinese keuken. Naast het feit dat een knapperig en kleurrijke bijgerecht, Gesauteerde groenten zijn doorgaans minder natrium dan vele Chinese gerechten, zoals minder saus wordt gebruikt in het voorbereidingsproces. Bij het bestellen van uw groenten, verzoeken dat de kok minimale sojasaus of zoutarm soja saus gebruiken bij de voorbereiding van uw schotel. Groenten die gewoonlijk worden aangetroffen in het Chinese koken, zoals broccoli en paprika, zijn ook rijk aan het mineraal kalium. Kalium-rijk voedsel nuttigen als onderdeel van een hart-gezond dieet kan helpen in de controle van de bloeddruk.

Gestoomde rijst

Gestoomde rijst is een lagere-natrium alternatief voor andere zetmeelrijke Chinese gerechten als gebakken rijst of noedels. Volgens het USDA nutriƫnt Database bevat een portie 1/2-cup gestoomde witte rijst slechts 4 mg natrium--minder dan 1 procent van de aanbevolen 2400 mg per dag. Gebruiken om te maken gestoomde rijst zelfs gezonder, hele korrels bruine rijst, die aanzienlijk meer voedingsvezels en vitaminen dan witte rijst bevat.

Gestoomde Tofu

Gestoomde tofu is een Kantonese klassieker die aanzienlijk lager is in natrium dan gefrituurde of Gesauteerde tofu. Dit gerecht om laag te houden in natrium, voorkomen dompelen het in de soja saus die vaak het in Chinese restaurants begeleidt. Tofoe is een natuurlijk vetarme bron van volledige Vegetarische eiwitten. Regelmatig consumptie van sojaproducten zoals tofu kan verminderen van bloeddruk en significante toename van "goede" high-density lipoprotein cholesterol, volgens het Verenigd College van de soja.

Knoedels

Knoedels zijn heerlijke taai hapjes die aanzienlijk lager natrium dan gefrituurde wontons zijn. Kies gestoomde dumplings met groenten of vis, omdat ze bevatten minder vet dan de gebakken variƫteit met varkensvlees of rundvlees. De American Heart Association adviseert gestoomde dumplings als een hart-gezond keuze in Chinese restaurants.


gerelateerde artikelen