Ansjovis allergiesymptomen

November 19

Ansjovis allergiesymptomen

Schaal-en schelpdieren allergieën zijn de meest voorkomende allergieën van het voedsel die ze optreden wanneer iemands immuunsysteem ten onrechte eiwitten interpreteert zoals vervat in vis zoals ansjovis als een schadelijke stof, volgens het Online Allergist, een website geschreven en bewerkt door board-gecertificeerde allergologen.

Symptomen van vis allergieën zijn vergelijkbaar met de symptomen van andere allergieën van het voedsel en invloed op de spijsvertering, de huid en de ademhalingswegen.

Ansjovis allergieën kunnen vooral problematisch omdat ansjovis "verborgen" ingrediënten in andere voedingsmiddelen, zoals worcestershiresaus, Caesar salade dressing en Bloody Mary cocktails zijn.

Atopische Dermatitis

Atopische dermatitis, ook bekend als eczeem, kan worden weergegeven als een uitslag op de binnenste onderarm, de ellebogen, enkels en polsen, achter de knieën, en op het gezicht, hals en borst als gevolg van een allergische reactie op seafoods zoals ansjovis. Kinderen met een allergie voor vis krijg eczeem vlekken op hun oogleden, de palmen van hun handen en hun voetzolen.

Testen van de huid kan helpen bevestigen wat voedsel is de allergie triggering mogelijk een voedsel uitdaging, waarbij de voeding een levensmiddel vermoedelijk veroorzaakt door een reactie te zien als het leidt tot allergische symptomen.

Hives

Urticaria, netelroos, kortweg presenteren als rood, gezwollen en jeukende striemen op de huid. Kasten zijn een allergische reactie van bepaalde mensen de huid op een stof of voedsel ingrediënt, dat onschadelijk voor de meeste individuen is. Voedingsmiddelen zoals ansjovis die rijk aan histamine zijn kunnen leiden tot een chemische reactie die in bijenkasten in gevoelige mensen resulteert. Kasten kunnen plotseling verschijnen en duren meestal slechts een paar uur, hoewel af en toe ze gedurende meer dan zes weken blijven kunnen.

Astma

Ansjovis zijn een histamine-rijke voedsel dat leiden een allergische reactie zoals allergische astma, volgens de Michigan allergie, Sinus en astma specialisten tot kan. Het allergische astma is een obstructie en ontsteking die mogelijk gedeeltelijk reversibel met medicatie. Allergische en niet-allergische astma hebben soortgelijke symptomen, zoals hoesten, piepende, shortness van adem en borst krapte.

Anafylaxie

De meest gevaarlijke vis allergiesymptomen beïnvloeden ademhaling en een daling van de bloeddruk, wat resulteert in schok, bekend als anafylaxie, die de zwaarste soort allergische reactie is kunnen veroorzaken. De astma en allergie Foundation of America verklaart dat allergieën van het voedsel zijn de belangrijkste oorzaak van anafylactische reacties behandeld in Amerikaanse emergency kamers. Schaal-en schelpdieren allergieën zijn de meest voorkomende oorzaken van voedselallergie en kunnen levenslang.

Anafylaxie is van invloed op het hele lichaam, waardoor steeds grotere bloedvaten neerslaan van een daling van de bloed druk, gespoeld huid, huiduitslag, zwelling van de lippen en de neuspassages, zweten, bleekheid, misselijkheid, buikkrampen, snelle pols, verwarring, piepende ademhaling, convulsies, duizeligheid en flauwvallen.

Problemen met de spijsvertering

Allergische reacties op ansjovis zich meestal voor wanneer de vis worden gegeten, met ernstige reacties minuten na inname van het voedsel in het algemeen te beginnen. Sommige mensen ervaren spijsvertering nood, met inbegrip van buikpijn, krampen, diarree of braken. Andermans symptomen worden geactiveerd wanneer Vis eiwitten uit de ansjovis is ingeademd tijdens het kookproces of wanneer de vis rechtstreeks in aanraking met de huid een allergische persoon komt.

Schaal-en schelpdieren allergieën laatst gedurende het leven van mensen, in tegenstelling tot de meeste allergieën van het voedsel dat kinderen groeien uit. Vrouwen zijn vaker te zijn getroffen met vis allergieën dan mannen, en het is niet ongewoon voor het begin van de vis allergieën te gebeuren in de volwassenheid, volgens de The Online Allergist.

Reacties op andere voedsel

Mensen met voedselallergieën moeten oppassen over alles wat die ze eten, vooral als ze zijn allergisch voor ansjovis en andere ingrediënten die mogelijk een verborgen in verschillende voedingsmiddelen. Het lezen van etiketten kunnen leven redden. De federale voedsel allergenen etikettering en consumentenbescherming "vereist dat alle verpakte levensmiddelen producten die vis als ingrediënt bevat de naam van de specifieke vis op het etiket moet lijst."


gerelateerde artikelen