Remedies voor palen

November 17

Palen, meer in het algemeen genoemd aambeien, zijn gezwollen aderen in de anus en de endeldarm. Aambeien opduiken van overbelasting tijdens een stoelgang, frequente diarree of constipatie en zelfs zwangerschap. Voorkomende symptomen van heipalen zijn jeuk in het anale gebied, irritatie van de anus, pijn, bloedingen en de aanwezigheid van uitstekende weefsels uit de anale regio, volgens MayoClinic.com. Home remedies zijn vaak de eerste lijn van de behandeling voor palen.

Hydrocortison

Hydrocortisone is actief ingrediënt in verschillende over-the-counter medicatie gebruikt voor aambeien. Deze crème gebruikt alleen of in commerciële producten kan verminderen zwelling en ontsteking.

Toverhazelaar

Witch hazel is een actieve ingrediënt in sommige over-the-counter hemorrhoid behandelingen, met inbegrip van sommige pads. MayoClinic.com suggereert dat toverhazelaar kan tijdelijk gevoelloos het gebied. Een natte doek, persoonlijke verzorging veeg of hemorrhoid pad moet worden gebruikt voor het reinigen van het gebied na elke stoelgang in plaats van wc-papier. Droog papier kan irritatie in het gebied toenemen.

Blijf droog

Vocht op of in de buurt van de aambeien kan verdere irritatie veroorzaken. Met behulp van een föhn na een bad of douche een effectieve methode is voor het drogen van het gebied, zal die irritatie verminderen.

Bad

Baden kan verminderen zwelling, pijn, jeuk en helpen houden het getroffen gebied schoon. MayoClinic.com raadt onderdompelen van meerdere malen per dag in een warm bad. Voor extra verlichting, giet u Epsom zouten of colloïdale havermout in het water.

Orale pijn Relievers

Een mondelinge pijnstiller, zoals ibuprofen of paracetamol, is effectief bij het verminderen van pijn geassocieerd met stapels. Wanneer dit soort geneeskunde niet in reliëf voorziet kan een voorschriftmedicijn sterkte worden verleend door een arts.

Koud Pak

Een kabeljauw pack of ice pack kan verminderen zwelling wanneer toegepast op de anus. Een doek moet scheiden de pack van de huid, zoals de buitenste bekleding van de verpakking ongemakkelijk worden kan wanneer geplaatst tegen de gevoelige weefsels van de anus.

De ontlasting verzachten

Passerende moeilijk of zelfs gevormde ontlasting kunnen worden ondraaglijk als aambeien aanwezig zijn. Individuen moeten een arts raadplegen voordat u kruk weekmakers. Vele opties bestaan die zijn ofwel natuurlijke of minimale bijwerkingen hebben. Psyllium, een gemeenschappelijk oplosbare vezel-supplement, kan helpen verzachten van ontlasting. Dit product van de vezel kan ook het verminderen van chronische constipatie, een gemeenschappelijke bron van aambeien. Verhogen van de vochtinname en het eten van vezelrijk voedsel kunnen natuurlijk ontlasting verzachten na verloop van tijd.


gerelateerde artikelen