Het dieet voor een 10-maand-oude Baby

March 28

Het dieet voor een 10-maand-oude Baby

Tegen de tijd dat uw baby 10 maanden oud is, krijgen ze een paar tanden om te kauwen met en de motor coördinatie te halen beten van voedsel en leg ze in haar mond. Sommige baby's zullen klaar om te proberen te gebruiken een kop en lepel door zich op deze leeftijd. Anderen weigeren te worden ingegoten en aandringen op alleen hapjes. Dit is een goed moment om te beginnen met het voeden van baby enkele van de dezelfde voedingsmiddelen die de rest van de familie eet.

Groenten

Tien maanden is een goede leeftijd voor baby's te leren kennen van groenten in hun vaste vorm. Stoom broccoli en bloemkool roosjes, groene bonen, wortelen in blokjes gesneden courgette en/of geroosterde zoete aardappelen, winterpompoen of bloemkool in de oven. Ook kunt u diepvriesgroenten.

Fruit

De meeste baby's houden de zoetheid van de vrucht, en alles vers dat kan worden verdeeld in handelbare stukken is eerlijk spel--aardbeien, mango's, perziken, meloenen en peren. U kunt ook voeden de baby bevroren en ingeblikte groenten, maar kijk uit voor toegevoegde suiker. U kunt de baby eet vrucht puree met een lepel of het swirl in yoghurt of havermout.

Vlees, bonen en andere eiwit

Kleine blokjes gekookte kip, gemalen vlees of vis van de vlokken zijn goede vinger voedsel keuzes; uw kind ook kan genieten van het oppakken van individuele bonen, hetzij gekookt van kras of uit een blikje, goed gespoeld. Tofu blokjes zijn een goede keuze, evenals delen van blokjes omelet. U kunt voeden gekookte linzen of puree van eigeel met een lepel.

Korrels

Havermout is een van de meest voedzame voedingsmiddelen die kunt u uw baby voeden, en het is ook een goede keuze om te oefenen met behulp van een lepel. Als uw kind fingerfood verkiest, is ongezoete droge cereals een prima keuze voor het ontbijt. Voor de andere maaltijden, bieden hele korrels crackers, zoutjes en toast pleinen. Stevige pasta vormen, zoals rotelli, tortellini en farfalle zijn ook een populaire fingerfood-keuze.

Zuivel

Je baby moet geen koemelk drinken totdat hij een jaar oud is, maar u kunt het introduceren van andere zuivelproducten ongeveer 10 maanden. Kwark en yoghurt zijn beide goede keuzes. Andere mogelijkheden zijn roomkaas en kleine blokjes van een milde semisoft kaas zoals cheddar, mozarella of monterey jack.

Voedsel om te vermijden

Advies over allergeen blootstelling voor baby's minder dan een jaar oud wijkt sterk af, maar voert allergieën in je familie, het is wellicht verstandig om te voorkomen dat de pindakaas, eiwit, citrus, aardbeien en andere gemeenschappelijke allergenen. Niet voeden van uw kind honing, totdat ze een jaar oud is, en laat haar drankje moedermelk of formule tot hun eerste verjaardag zo goed; koemelk is niet zo voedzaam en moeilijker te verteren is. Bij het voederen van hapjes, wees voorzichtig met verstikking gevaren. Voedsel moet gemakkelijk mashable en erwt middelgrote. U kunt voorkomen dat rozijnen en andere gedroogde vruchten, maïskorrels en popcorn, noten, rauwe wortelen, druiven, ruwe appels en hotdogs.


gerelateerde artikelen