Voeding van genetisch gemodificeerde levensmiddelen

November 9

Voeding van genetisch gemodificeerde levensmiddelen

De Verenigde Staten leidt in andere landen in het kweken van genetisch gemodificeerde levensmiddelen. In 2006, werden 53 procent van de gewassen geteeld in de Verenigde Staten genetisch, volgens het Human Genome Project. Sojabonen, maïs en koolzaad zijn de meest voorkomende genetisch gemodificeerde gewassen. Met 93 procent van sojabonen en 70 procent van de maïs geteeld in de Verenigde Staten genetisch, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw, bent u waarschijnlijk regelmatig genetisch gemodificeerde levensmiddelen eten.

Wat is genetisch gemodificeerde levensmiddelen?

Genetisch gemodificeerde levensmiddelen ontvangen buitenlandse genen van een plant of een dier. Deze genen zijn ingevoerd om te verlenen insect en herbicide resistentie, voedingswaarden te verhogen, veranderen van de smaak en textuur, verbeteren van opbrengsten en tolerantie te benadrukken, rijpingstijd verminderen en houdbaarheid vergroten. Meest genetisch gemodificeerde levensmiddelen in de Verenigde Staten bevatten genen waardoor weerstand tegen herbiciden, insecten of beide, volgens de USDA.

Voordelen

Aantal genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen zijn ontworpen ter verbetering van de voeding, de kwaliteit en de smaak. Bijvoorbeeld worden aardappelen aangepast zodat zelfs uit distributie van zetmeel, textuur versterken en verminderen vet absorptie. Genetisch gemodificeerde golden rice heeft meer beta-caroteen en ijzer die consumenten in ondervoede bevolking nodig. Nog een ander soort genetisch gemodificeerde rijst is minder glutelin, een eiwit dat compromissen sake brouwen.

Voedings- en bezorgdheid over de veiligheid

Ondanks extra voeding waarden bestaat er bezorgdheid over genetisch gemodificeerde levensmiddelen. De wijziging van bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot onverwachte veranderingen in een levensmiddel de andere voedingsstoffen, volgens de voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Bijvoorbeeld, de Gouden rijst met meer beta-caroteen heeft ook veel van een pigment genaamd xanthofylen, en de rijst met minder glutelin heeft meer van de eiwit-prolamin, die kan worden een allergeen.

Sommige boeren hebben hun bezorgdheid geuit over de crossover van genetisch gemodificeerde planten op hun gewassen. De wind kunnen blazen stuifmeel van genetisch gemodificeerde planten in biologische gewassen, afbreuk te doen aan hun status als ongewijzigd.

Wilt u niet genetisch gemodificeerde levensmiddelen?

Hoewel de resultaten van het onderzoek laten zien dat de meeste Amerikanen gunst de etikettering van genetisch gemodificeerde levensmiddelen, deze voedingsmiddelen zijn niet momenteel het label. Als u zich bezig met de veiligheid en de gevolgen voor het milieu van genetisch gemodificeerde levensmiddelen, proberen om te kopen van voedingsmiddelen die 100 biologisch procent. Ondanks sommige boeren zorgen over crossover bestuiving is kans goed dat je het ongewijzigd groenten zal eten.


gerelateerde artikelen