Kan je Glucosamine met warfarine nemen?

February 10

Glucosamine is een natuurlijk voorkomende chemische aanwezig in het menselijk lichaam, specifiek in de vloeistof rondom de gewrichten. Warfarine of Coumadin, is een medicijn artsen voorschrijven om te helpen dun het bloed, waardoor het voorkomen van bloedstolsels vormen in de bloedvaten. Hoewel beide verbindingen voordelen voor de gezondheid bieden wanneer geconsumeerd op hun eigen, moet je niet nemen de twee samen.

Warfarine

Warfarine is een medicijn dat artsen vaak voorschrijven als u had een hartaanval, of om te voorkomen dat zwelling en stolling in uw aderen of de longen. Warfarine kan een aantal bijwerkingen veroorzaken, maar wat nog belangrijker is, kan communiceren met een aantal vitaminen en supplementen, of vergroten of verkleinen van de werkzaamheid. Een dergelijke toeslag mogelijk glucosamine.

Glucosamine

Glucosamine wordt vaak genomen om te helpen verlichten van de symptomen van artritis. In feite, sommige onderzoek suggereert dat glucosamine vermag verminderen artrose pijn in de knie zo effectief als over-the-counter medicatie zoals paracetamol en ibuprofen, volgens MedlinePlus. Echter duurt de glucosamine pijnstillende effecten ongeveer 4 tot 8 weken gaan werken, in tegenstelling tot de twee weken voor de meer gangbare pijnstillers.

Interactie

Er zijn vele rapporten dat het effect van warfarine nemen van glucosamine toeneemt, en dat je niet moet nemen deze twee medicijnen samen volgens MedlinePlus. Terwijl een 2006-artikel in "Life Sciences" merkt op dat er slechts één gevallenanalyse, suggereert een interactie, en een 2006-artikel in "Expert advies op Drug Safety" meldt dat meer onderzoek nodig om te bepalen is of warfarine en glucosamine samen kunnen worden genomen, wordt een recentere 2008 artikel anders doet vermoeden. Een overzicht van bestaande studies in April 2008 de kwestie van "Farmacotherapie" suggereert dat zowel glucosamine als warfarine nemen het effect van warfarine verhogen kan. Dit betekent dat uw bloed stollen, zelfs nog langer zal duren, mogelijk veroorzaakt kneuzingen en bloeden dat gevaarlijk kan zijn. Als u op warfarine en wil glucosamine, praat met uw arts over het vinden van alternatieve medicijnen die veilig kunnen worden tezamen.

Bijkomende waarschuwingen

Zowel glucosamine als warfarin wisselwerking met andere medicijnen. MedlinePlus meldt dat je moet voorzichtig over de inname van bepaalde medicijnen chemotherapie met glucosamine, en waakzaam over het nemen van paracetamol of diabetes medicatie met glucosamine, die een kleine wisselwerking kan veroorzaken. De mogelijke interacties met warfarine zijn uitgestrekte en gevarieerde waaronder een aantal recept en receptplichtige medicijnen, vitaminen, supplementen, antibiotica en kruiden of botanische producten. Om deze reden is het zeer belangrijk om te praten met uw arts over medicijnen of voedingssupplementen die u verder wilt naar warfarine meenemen.


gerelateerde artikelen