Saffraan voordelen voor kanker

August 17

Saffraan voordelen voor kanker

Saffraan is een plant en ook de plantgerelateerde specerij die wordt gebruikt als smaakstof agent en voedselkleuring. Het is waarschijnlijk de duurste specerij in de wereld, door gewicht, want het is verbouwd en met de hand bereid. Er is een groeiende belangstelling bij de ontwikkeling van vele plantgerelateerde stoffen, met inbegrip van saffraan extracten en de onderdelen ervan, als kanker therapeutische agenten. Hoewel de toepassingen van veel van deze stoffen in kankertherapie is nog in hun kinderschoenen, maken hun lage toxiciteit, vele jaren van menselijke innamebron en breed scala aan activiteiten op kankercellen hen aantrekkelijk als mogelijke behandeling gemachtigden.

Wat is de saffraan?

Saffraan spice is gemaakt van de gedroogde stigma's van de bloemen van de plant crocus sativus. Het wordt gekweekt in vele landen, waaronder Frankrijk, Turkije, Iran en India. Het wordt gebruikt in voedsel als specerij en gele kleuren agent. In folk en moderne geneeskunde, is saffraan ook gebruikt voor de behandeling van astma, premenstrueel syndroom, depressie en slapeloosheid. Saffraan bevat meer dan 150 stoffen, ongeveer eenderde daarvan zijn geïdentificeerd. Saffraan bevat drie belangrijkste biologisch belangrijke verbindingen. De crocins zijn ongebruikelijk in water oplosbare verbindingen in de carotenoïden categorie--een klasse van plantgerelateerde rijkelijk gekleurde pigmenten. Picrocrocine schenkt een bittere smaak en aroma aan saffraan safranal, een vluchtige olie, worden doorgegeven.

Heilzame eigenschappen

Klinische proeven zijn uitgevoerd voor de beoordeling van de voordelen van saffraan op sommige ziekten bij de mens en de voorwaarden, met inbegrip van premenstrueel syndroom, depressie, erectiele disfunctie, maculadegeneratie en de ziekte van Alzheimer. Enkele van de beste klinische effecten van saffraan op ziekten bij de mens zijn waargenomen in de behandeling van milde tot matige depressie, met een dosis van saffraan op 30 mg per dag, meer dan zes tot acht weken. Beperkte informatie is beschikbaar over de effectiviteit ervan in andere ziekten bij de mens. Raadpleeg uw arts met vragen over saffraan relevant zijn voor uw specifieke gezondheidszorgen.

Kanker-specifieke mechanismen

Studies van de anti-kanker effecten van saffraan zijn uitgevoerd alleen op experimentele modellen van menselijke kankers, vanaf September 2011. In dergelijke studies, werd saffraan extract gevonden voor de verlichting van enkele van de ongewenste bijwerkingen van andere drugs, zoals cisplatine, gebruikt in de behandeling van de kanker, zonder de anti-tumor actie van de drugs. Bovendien, kunnen saffraan extracten, of crocin of crocin derivaten, remmen de groei van tumorcellen en de progressie van kanker, terwijl gezonde cellen onaangetast in knaagdier modellen van borst-, Long- en colorectal kanker. Het exacte mechanisme via welke saffraan oefent anti-kanker effecten niet volledig begrepen.

Toepassingen en zorgen

Het klinische gebruik van saffraan is alleen geëvalueerd in beperkte proeven, vanaf 2011. Saffraan, bij een dosering van 30 milligram per dag, is gebruikt in de klinische proeven voor de behandeling van depressie en premenstrueel syndroom. Doses tot 1,5 gram per dag worden verondersteld veilig te zijn. Nadelige effecten van saffraan zijn misselijkheid, braken, interferentie met of voortijdige beëindiging van de zwangerschap, en zelfs de dood, in hogere doses dan 5 gram per dag. Vanaf 2011, zijn geen klinische proeven van menselijke kankerpatiënten uitgevoerd met saffraan. Verdere studies zijn nodig om de veiligheid en werkzaamheid van saffraan in de behandeling van kanker.


gerelateerde artikelen