Bijwerkingen van CombiPatch

March 10

CombiPatch is een soort hormoontherapie voor menopauzale vrouwen die nog een baarmoeder volledig intact. De behandeling van dit voorschrift bevat twee soorten hormonen: estradiol, een soort oestrogeen; en uteriene, een soort progestageen. CombiPatch wordt beheerd als een patch van de transdermale aangebracht op de huid die is vervangen door een nieuwe patch voor elke 3 tot 4 dagen.

Maagklachten

Terwijl met behulp van CombiPatch, patiƫnten maag overstuur bijwerkingen zoals misselijkheid, treedt braken, opgeblazen gevoel, of abdominale krampen of pijn, Drugs.com waarschuwt. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en geleidelijk verdwijnen tijdens de eerste paar maanden van CombiPatch behandeling. Ernstige braken, vooral als het zich in combinatie met hoofdpijn voordoet, moet worden besproken met een medische professional zo snel mogelijk.

Vaginale bloedingen of borstpijn

Ongewone vaginale bloedingen voordoen bij menopauzale vrouwen behandeld met CombiPatch. Vrouwen kunnen kleine hoeveelheden bloed op het toiletpapier na gaan naar de badkamer of langs hun ondergoed merken. CombiPatch kan ook leiden tot bijwerkingen van borst ongemak of tederheid in behandelde vrouwen. In feite, tussen 25 en 31 procent van de vrouwen gemeld borstpijn tijdens klinische proeven voor dit hormoontherapie, volgens Novartis, de farmaceutische distributeur van CombiPatch. Vrouwen die de ontwikkeling van ernstige of blijvende vaginale bloedingen of ongebruikelijke klonten in het weefsel van de borst tijdens het gebruik van deze therapie moeten onmiddellijk een arts raadplegen.

Haaruitval of hoofdpijn

Vrouwen behandeld met CombiPatch kunnen milde haaruitval over de hoofdhuid ontwikkelen als een neveneffect. Het hoofdhaar lijkt ongewoon schaars of dunne of getroffen vrouwen merken een toename van het aantal haren verloren tijdens normaal wassen of borstelen. Bijwerkingen van hoofd pijn kan ook ontstaan, die een vrouw kunnen blijven attente of geconcentreerd tijdens dagelijkse activiteiten kan verstoren.

Neusverstopping

Verhoogde verstopte of irritatie kan optreden bij vrouwen die gebruik maken van CombiPatch, waarschuwt Drugs.com. Neusverstopping kan veroorzaken vrouwen te vaak blazen hun neus om te verdrijven bovenmatig slijm uit de neus doorgangen. Een verstopte neus kan ook met een vrouw kunnen normaal ademen door haar neus.

Gist-infectie

Tussen 6 en 13 procent van de vrouwen die CombiPatch tijdens klinische proeven gebruikt ontwikkeld vaginitis of een vaginale schimmelinfectie, als een neveneffect van de behandeling, volgens RxList. Symptomen van vaginitis omvatten vaginale jeuk, irritatie of geur en abnormale vaginale lossing. Vrouwen die de ontwikkeling van deze bijwerkingen tijdens het gebruik van CombiPatch contact op met een arts. Extra medicatie mogelijk moet oplossen van de symptomen van vaginale infectie.

Visie wijzigingen of duizeligheid

Ongewone visie veranderingen, zoals wazig zien, duizeligheid of losbolligheid gevoegd moeten worden besproken met een arts onmiddellijk als deze bijwerkingen ontstaan tijdens de CombiPatch behandeling, adviseert PDRhealth. Duizeligheid of visie afwisseling kunnen hoofdpijn bijwerkingen bij bepaalde vrouwen verergeren.


gerelateerde artikelen