Maagpijn na het eten van ijs

March 5

Maagpijn na het eten van ijs

Maagpijn na het eten van ijs is waarschijnlijk gerelateerd aan lactose-intolerantie of een allergie voor melk. De twee voorwaarden worden vaak verward, omdat ze soortgelijke gastro-intestinale symptomen produceren kunnen en kunnen goed worden gediagnosticeerd door uw arts. Ijs is voornamelijk gemaakt van zuivel, die leiden verschillende bijwerkingen afhankelijk van uw conditie tot kan. Als u ernstige pijn ondervindt na het eten van ijs, Vermijd consumeert totdat u met uw arts praten kunt.

Lactose-intolerantie

Wanneer u niets te eten, je lichaam produceert enzymen die helpen met het afbreken van eiwitten en suikers, waardoor ze makkelijker te verteren. Het enzym gebruikt om te helpen verteren lactose heet lactase. Als je lactose-intolerant, niet genoeg lactase te goed breken de suiker, in je dunne darmen produceren volgens MedlinePlus. Hoewel de meeste mensen niet voldoende lactase produceren, alleen die met duidelijke tekenen en symptomen worden beschouwd als lactose intolerant.

Melk allergie

Bent u allergisch voor melk, ervaar je maagpijn na het eten van ijs. Het primaire ingrediƫnt in ijs is zuivel, die zal leiden tot een reactie van het immuunsysteem. KidsHealth stelt dat het immuunsysteem tijdens een allergie aan zuivel fouten van de eiwitten in de melk voor een gevaarlijke stof en pogingen om aan te vallen de melkeiwitten. Dit veroorzaakt een kettingreactie in het lichaam produceren verschillende chemicaliƫn, zoals histamine. Histamine veroorzaakt ontsteking in weke delen, als gevolg van gemeen melk-gerelateerde allergiesymptomen.

Voorkomende symptomen

Als je lactose-intolerant zijn of een allergie voor melk, kunt u maagpijn ervaren binnen een paar minuten na inname van het product. Symptomen die tussen de twee voorwaarden gelden zijn misselijkheid, braken, diarree, opgeblazen gevoel, gas- en buikpijn van kramp, volgens KidsHealth.

Verschillende symptomen

Lactose-intolerantie zal produceren ook stinkende ontlasting die zweven, overwegende dat een melk allergie zal niet. Een melk allergie kan resulteren in verschillende andere symptomen, zoals kortademigheid, piepende ademhaling, benauwdheid, hoesten en ademhalingsproblemen. U kan het ontwikkelen van kasten, huid jeuk en eczeem samen met neusverstopping en niezen, volgens KidsHealth.

Behandeling

Als je ijs eet en ontwikkelen van maagpijn, bellen met uw arts. Lactose-intolerantie kan niet worden behandeld zodra symptomen afkomen. U kunt lactose intolerant symptoom voorkomen door het nemen van lactase bijvoederen op de eerste hap van consumptie-ijs. Maagpijn van een allergische reactie op melk worden niet behandeld. De enige manier om te voorkomen dat de allergiesymptomen melk is melk uit uw dieet te elimineren.


gerelateerde artikelen