Wanneer kinderen te praten beginnen, welke woorden ze Meng omhoog?

March 26

Wanneer kinderen te praten beginnen, welke woorden ze Meng omhoog?

Rond de eerste verjaardag van een baby spreekt ze meestal haar eerste woord, hoewel het klinkt misschien niet net als een echt woord. "Ba-ba," bijvoorbeeld, kan verwijzen naar baby, fles, of iets anders volledig. Zelfs wanneer het kind vordert via haar peuter- en voorschoolse jaar, frequente grammaticale fouten en mixed-up betekenissen zullen de norm in plaats van de uitzondering, dus het is nuttig om te begrijpen van de meer voorkomende fouten te vertrouwd met het normale bereik van taalontwikkeling.

Articulatie fouten

Vaak Word verwarring vloeit voort uit eenvoudige mispronunciation omdat het kind een bepaalde geluid ontbreekt. Bijvoorbeeld, als een kind nog niet ontwikkeld is voor de begin medeklinker "c", hij kan vervangen door de onzin woord "tat" voor het woord "kat." De meeste Engels sprekende kinderen zal de meeste geluiden in het Engels hebben verworven door de leeftijd van 6 of 7, maar het is vooral gebruikelijk dat klinkt als de th, r, s, l, en medeklinker mengsels zoals sp te ontwikkelen later dan andere geluiden.

Grammaticale fouten

Kinderen passen verrassend snel aan enkele basisregels van grammatica, vormen goede meervoudsvormen en "ed" toe te voegen aan werkwoorden te vormen verleden tijd, maar ze hebben de neiging om te generaliseren van regels. Dit is waar je fouten als "muizen" in plaats van "muizen" of "runned" in plaats van "liep." Gewoon het modelleren van het juiste gebruik in antwoord is meestal voldoende ter bevordering van de normale vooruitgang.

Fouten in woordenschat

Peuters en kinderen in de voorschoolse leeftijd verwarren ook vaak woorden in vergelijkbare contexten gebruikt, zoals het gebruik van "truck" in plaats van "auto.". Woorden met soortgelijke geluiden zijn ook vaak verwisseld: "lift" voor "roltrap," bijvoorbeeld. Lezen van uw kind regelmatig en boeiende haar in interessante gesprekken over haar wereld zal helpen haar oplossingen voor deze problemen van de woordenschat.

Voornaamwoord verwarring

Een van de moeilijkste delen van meningsuiting voor jonge kinderen te beheersen is voornaamwoorden. Dit kan gebeuren omdat het kind de spreker bootst, waardoor hij woorden als "I" en "mine" verwarren met "u" en "jou" en neem aan dat het woord "u" naar zichzelf verwijst en dat "I" benoemt de persoon die spreekt. Andere voornaamwoord fouten omvatten gewoon verwarrend de vormen, zoals wanneer een kind zegt "Ik wil SAP," of "Hij is gelukkig." Voornaamwoorden kunnen lastig uit te leggen aan een kind zonder het krijgen in een belachelijk "Who's on first?" soort van de trap, zo weerstaan aan de drang om constant juiste uw kind gebruik, met name met kinderen onder de leeftijd van 3.

Wanneer u vermoedt dat een vertraging van de taal

Het is gebruikelijk voor peuters en kinderen in de voorschoolse leeftijd dat fouten in grammatica, uitspraak, betekenis en syntaxis zoals ze cobble samen complexe taalregels door trial and error (nadruk op de fout). Net als bij elk onderwerp dat spraak- en taal, maar als u vragen over ontwikkeling van uw kind hebt, vragen uw kinderarts voor een verwijzing naar een gelicentieerde spraak- en taal patholoog.


gerelateerde artikelen