Teveel oestrogeen en zink

March 24

Teveel oestrogeen en zink

Het menselijk lichaam is wonderlijk complexe en haar interne mechanica sterk afhankelijk zijn van de interacties van hormonen en mineralen zoals oestrogeen en zink. Abnormaal verhoogde niveaus van deze kleine spelers kunnen grote fysiologische schade aanrichten. Dus voorzichtig wees bij de invoering van exogene hormonen en mineralen in uw systeem. Praat met uw arts vóór het begin van hormoon vervangende therapie of het nemen van hormonale anticonceptie of minerale supplementen.

Oestrogeen

Oestrogenen zijn een klasse van steroïde hormonen door de eierstokken en in kleinere hoeveelheden geproduceerd door borst, de lever en de bijnier weefsels in het vrouwelijk lichaam. Bij vrouwen, oestrogenen invloed op een verscheidenheid van processen, met inbegrip van de ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken, dracht, bot gezondheid, metabolisme, menopauze, menstruele cyclus en geestelijke gezondheid. Oestrogenen zijn ook aanwezig en actief in mannetjes waar ze invloed op diverse reproductieve functies, met inbegrip van de rijping van de zaadcellen en libido.

Overmaat

Hyperestrogenemia, of verhoogde oestrogeenniveaus, komt van nature met zwangerschap waar het hormoon bevordert foetale groei en de ontwikkeling van een aanbod van moedermelk. Verhoogde oestrogeenniveaus kunnen ook het gevolg van exogene toediening van medicijnen--hormonale substitutietherapie voor menopauze of hormonale anticonceptie. Helaas draagt teveel oestrogeen cardiovasculaire risico's voor de vrouwen--met name het risico van ontwikkelingslanden bloedstolsels of stolseltjes. Bovendien, nieuwsstromen oestrogeen"" de meeste reeds gevestigde borstkankers, zodat de productie van oestrogeen is vaak therapeutisch onderdrukt voor de behandeling van kanker.

Zink

Zink is een mineraal die door het menselijk lichaam gebruikt voor allerlei doeleinden, met inbegrip van cellulaire metabolisme, eiwitsynthese, genezing, immuun functies en celdeling. Als oestrogeen speelt zink ook een belangrijke rol in een gezonde zwangerschap. Zink is opgenomen in veel voedsel, zoals schelpdieren, rundvlees, yoghurt, havermout, melk, amandelen, erwten en bruine bonen. De Food and Nutrition Raad beveelt aan dat volwassen mannetjes verbruiken ongeveer 11 mg zink per dag, terwijl een volwassen vrouwtje tussen 8 en 11 milligram per dag moet consumeren.

Overmaat

De symptomen van toxiciteit van zink zijn misselijkheid, braken, krampen, diarree, verlies van eetlust en hoofdpijn. Verbruikt in extreme hoeveelheden, kan overtollige zink compromissen het immuunsysteem, effect ijzer en koper niveaus en het niveau van high-density lipoproteins in het lichaam verlagen. De Food and Nutrition Raad van bestuur heeft de bovenste tolerantiedrempels voor zink inname vastgesteld op 40 mg voor volwassen mannen en vrouwen. Praat met uw arts alvorens aanvullende zink.


gerelateerde artikelen