Situps Vs. Crunches

November 10

Situps Vs. Crunches

Voor buik workouts omvatten de populaire oefeningen situps en crunches. Deze twee oefeningen werkt uw buikspieren aan te spannen, maar u elk anders uitvoeren. Situps en crunches aangaan ook verschillende spieren wanneer correct uitgevoerd. Verschillende spieren zijn bezet tijdens een zit en crunch; overwegen die werkt het beste voor uw behoeften en fitness-doelen voor het een of het ander kiezen.

Techniek vergelijking

Zowel situps en crunches moeten u op uw rug liggen met de knieƫn gebogen. Met situps moet u wellicht extra hulp--of met een partner houden uw voeten ter plaatse of door het aansluiten van uw voeten rond een beveiligd object voor stabiliteit. Bij het uitvoeren van een crunch u alleen hoeft te ver genoeg voorover zodat je schouders van de grond. Situps moet u uw volledige rug van de grond heffen tijdens de uitvoering.

Spieren gebruikt

De gerichte spieren voor zowel situps en crunches zijn de bovenste en onderste abs; de obliques helpen de buikspieren de bewegingen in beide oefeningen uitvoeren. Met een zit heb je ook extra assistent of synergetische spieren, met inbegrip van de innerlijke heup spieren, quads, dijen en de sartorius--de lange, dunne spier die langs de hele lange zijde van de dij loopt. Situps vereisen het gebruik van een stabilizer spier houding tijdens de uitvoering te betrekken meer spieren tijdens de uitvoering in vergelijking met crunches. Deze stabilisator spier is de tibialis anterior--de spindel-vormig spier gelegen aan de voorzijde van het onderbeen.

Gezondheidsrisico 's

Situps hebben betrekking op veel spiergroepen tijdens de uitvoering en zijn dus niet aangeraden voor mensen met nek, heup of rugklachten. Er is een verbinding met situps en rugpijn als gevolg van de contractie van de spier stabilisator. Wanneer u een zit uitvoert, je bovenbeenspieren contract en kantelen van je bekken naar voren en naar beneden. Dit verhoogt de druksterkte krachten op de schijven in de wervelkolom, volgens CharlesPoliquin.com. Er is meer risico betrokken bij het uitvoeren van situps versus crunches vanwege de betrokkenheid van zowel de gerichte en stabilisator spieren. Crunches bieden een kleiner bereik van beweging, waardoor de uitoefening minder van een risico.

Verdere vergelijking

Uitvoeren van een zit vereist een verdere bereik van de beweging ten opzichte van een crunch. Als u nieuw op abdominale oefeningen is het het beste om te beginnen met een crunch bent te versterken uw abdominals en gaat u vervolgens verder met situps wanneer je je comfortabel voelt. Zowel situps en crunches steun in versterking en toning van de buikspieren aan te spannen. Uw metabolisme ziet een boost als u crunches uitvoeren en situps op een regelmatige basis vanwege de toename van de spiermassa. Echter worden krijgen een wasbord maag moet versterking van het ABS-systeem, een voeding dieet en een toename van de cardio-oefeningen. Beide oefeningen hebben variaties die toenemen de intensiteit zoals daling situps en crunches en bal crunches en situps uitoefenen. Beide kunnen worden versterkt door gewichten. Houd een gewogen plaat over je borst tijdens crunches of probeer een dumbbell push zit.


gerelateerde artikelen