Kruiden voor prikkelbaarheid

October 28

Kruiden voor prikkelbaarheid

Getergde zenuwen, prikkelbaarheid, angst,--wat u ook kiest om het te noemen--dat gevoel van spanning die zet je op de rand en maakt je intolerant voor de mensen om je heen is niet grote dingen voor uw afbeelding doet. Het zou zelfs brengen uw baan of uw relatie in gevaar. Als u dingen kalmeren willen zou zonder toevlucht te nemen tot de voorhamer van een voorgeschreven medicijn, overwegen kunt u kruiden opties.

Overwegingen

Hoewel vele kruiden niet zijn onderworpen aan een grondige wetenschappelijke analyse, en sommige hun eigen risico's en bijwerkingen hebben, hebben diverse kruiden opgedaan gunst voor de behandeling van prikkelbaarheid. Echter, voordat u een behandeling voor een emotionele of neurologische aandoening, overwegen de mogelijkheid dat uw prikkelbaarheid kan een symptoom van een onderliggend probleem. Depressie, angst, slaapstoornissen, relatie problemen en stof misbruik kwesties alle delen prikkelbaarheid als een gemeenschappelijk kenmerk. Geen kruiden therapie moet worden gebruikt als een substituut voor uitgebreide zorg.

Kamille

Volgens Phyllis Balch, auteur van "Recept voor Herbal Healing," is kamille lang gebruikt als een kalmerend kruid voor mensen onder stress. Ze beveelt haar etherische olie gebruikt in aromatherapie, als het inademen van de vluchtige oliƫn naar verluidt verlaagt stress hormoonniveaus. Kamille maakt een aangename proeverij thee die kan worden gebruikt als nodig, maar het is ook beschikbaar als een tinctuur of in capsules. Zorg ervoor dat u voorbereidingen getroffen alleen van de bloemen van kamille, of Chamomilla recutita. Neemt u coumadin, ook wel bekend als warfarine, kan kamille accentueren van de drug effecten, maken u afloop gemakkelijker.

Passiebloem

Voorbereiding van de wijnstokken van het geslacht Passiflora hebben eeuwenlang gebruikt te regelen wilde zenuwen en spierspanning te verlichten. Passiebloem helpt ook met de slapeloosheid die vaak bij nerveuze spanning. De National Institutes of Health meldt dat Passiebloem kunnen nuttig zijn voor het verminderen van angst, verlichten de symptomen van narcotische terugtrekking en verlichten van een psychiatrische stoornis genoemd "aanpassing disorder met angstige sfeer", die geassocieerd met prikkelbaarheid worden kan. Als u een voorschriftdrug van een klasse met de naam "monoamine-oxidase remmers" te nemen, moet je niet nemen Passiebloem zonder het advies van uw arts.

Kava Kava

Kava kava, of gewoon kava, is gebruikt voor haar kalmerende effecten door de Zuid-Pacific islanders voor millennia. In feite, was het vaak gebruikt als een drankje tijdens vergaderingen tussen partijen die probeerden conflicten op te lossen. Dit getuigt van haar vermogen om het verlenen van een gevoel van ontspanning. Een studie van 2004 "Fytotherapie" bleek dat een gestandaardiseerde extract van kava verminderd symptomen van angst, spanning en agressie zonder enig bewijs van toxiciteit of na studie intrekking. Echter, verschillende deskundigen hebben hun bezorgdheid dat kava kunnen giftige aan uw lever, met name als u andere medicijnen nemen, consumeren van grote hoeveelheden alcohol of je al leverziekte hebt.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is Melissa officinalis, citrus-scented lid van de mint familie, een traditionele remedie tegen stress, slapeloosheid en spierspanning. In een studie van 2007 gepubliceerd in het "Canadian Journal van de Fysiologie en de farmacologie", onderzoekers aangetoond dat M. officinalis geremd een enzym dat afbreekt GABA, een neurotransmitter die een kalmerend effect bij de mens heeft. Deze eigenschap kan verhogen van GABA in de hersenen, dus de overdracht van een belangrijke kalmerend effect. Valeriaan, een ander traditioneel kruidengeneesmiddel voor prikkelbaarheid en slapeloosheid, uitgeoefend soortgelijke effecten.

Andere kruiden

Hop, gotu kola, St. John's wort, pepermunt, slaapmutsje en anderen hebben allen genoten sommige populariteit voor het omgaan met angst, stress en prikkelbaarheid. Populairste kruiden zijn beschikbaar in een verscheidenheid van vormen, zoals tincturen, waterige extracten, thee, capsules en poeders. Sommige vormen wellicht effectiever dan anderen. Als u andere supplementen of recept medicijnen neemt, of als u last heeft van de onderliggende medische aandoeningen, raadpleeg dan uw arts alvorens extra kruiden supplementen.


gerelateerde artikelen