Hoe weet u of uw kaak Is Broken

June 25

Hoe weet u of uw kaak Is Broken

De kaak is verbonden met de temporale bot aan de zijkant van de schedel, en kan worden verplaatst uit positie--bekend als een dislocatie-- of gebroken op het onderste gedeelte--bekend als een breuk. Een breuk veroorzaakt meestal twee punten van breuk: een directe breuk waar een schade zich heeft voorgedaan, en een indirecte breuk waar de kaak fracturen weer verder weg van het punt van impact. Ofwel voorkomen kan leiden tot extreme pijn en leiden tot onjuiste genezing als niet gecorrigeerd. Verschillende symptomen kunnen aangeven dat uw kaak is gebroken of ontwricht.

Stap 1

Overwegen als je onlangs hebt ervaren een letsel of trauma aan het gezicht. De meest voorkomende oorzaak van een gebroken kaak, is gezicht trauma volgens het ziekenhuis van de Universiteit van Wisconsin. Als u hebt genomen een punch, ervaren een auto-ongeluk, gedaald of raakten gewond op het speelveld, dit zijn alle voorkomende oorzaken van een gebroken kaak.

Stap 2

Probeert te verplaatsen van uw kaak iets door te openen en te sluiten. Uw kaak kan worden verbroken als uw beet voelt af wanneer u het sluit, of kunt u niet het openen van de bek wijd. Verloren tanden zijn ook complicerende factoren waardoor de kans op een gebroken kaak.

Stap 3

Het onderzoeken van je gezicht voor eventuele zichtbare tekenen van een zwelling of bloeduitstorting. Kijk voor eventuele uitsteeksels aan de zijkanten van uw kaak, zoals bulten of builen. Zwelling of bloeduitstorting boven het kaakbeen kan ook wijzen op een gebroken kaak.

Stap 4

Test uw niveau van de pijn. Als je pijn erger wanneer u probeert te bijten of kauwen, moet u wellicht een gebroken kaak. Een andere indicator is als je gezicht verdoofd, met name op de onderlip voelt.

Waarschuwingen

  • Zoek medische evaluatie onmiddellijk als u denkt dat uw kaak kan worden doorbroken. Niet voor de behandeling van een gebroken kaak kan resulteren in een infectie op het gebied van de kaak en ertoe leiden dat u om te ademen van voeding of bloed in de longen, die kunnen worden gevaarlijk en verhogen het risico voor toekomstige kaak breuk.
  • Als u vermoedt dat uw kaak is gebroken dat, probeer dan niet opnieuw instellen van de kaak naar de gewenste positie. Doen kan leiden tot verdere schade.

Tips

  • Als u vermoedt dat uw kaak is gebroken, limiet verkeer zo veel mogelijk totdat u kunt zoeken naar medische behandeling. Verpakken van een verband rond je hoofd kan helpen om de beweging beperken.

gerelateerde artikelen