Kan bevroren schouder weg worden uitgeoefend?

June 6

Kan bevroren schouder weg worden uitgeoefend?

Bevroren schouder of adhesieve capsulitis, is een aandoening die aanzienlijke schouder stijfheid en pijn veroorzaakt. Deze aandoening kan ontstaan na trauma aan de schouder, op het gebied van middelbare leeftijd patiënten vaakst. Menopauze, onderliggende stofwisselingsziekte en periodes van immobilisatie van de schouder kan alle verhogen het risico van ervaren bevroren schouder. Oefening kan helpen verlichten de symptomen van bevroren schouder en gezamenlijke mobiliteit te herstellen. Rekken, in de vroege fasen van deze aandoening, zal doeltreffender te verminderen van de symptomen dan de versterking van de oefeningen zijn.

Pijnbestrijding

Voortdurende blootstelling van de schouder op pijnlijke prikkel kan bijdragen aan de ontwikkeling en de levensduur van bevroren schouder. In reactie op chronische ontsteking toename cellen, fibroblasten genaamd aantal binnen de gewrichtsruimte. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor littekenvorming en bemiddelen wanneer genezing vooruit gaat. Vermijden van pijn met oefening of revalidatie is belangrijk voor het bewegen van de schouder uit de bevroren schouder-syndroom.

Focus op Range of Motion

Hoewel je intuïtief denken zou dat dwingt je arm in hoogte zou zinvol zijn bij de verwezenlijking van gezamenlijke flexibiliteit, zal dit buitensporige pijn veroorzaken als je bereiken voor het einde van de beschikbare ontwerp- en bestendigen van de cyclus van gewrichtsontsteking. Herstel van de rotatie bereik van de beweging is het belangrijkste onderdeel van een succesvolle behandeling voor bevroren schouder. Rotatie richtingen zijn innerlijke en uiterlijke rotatie.

Binnenwaartse draaiing

Het beste stuk voor binnenwaartse draaiing is de Sleeper rekken. Liggen op de aangedane zijde, met uw schouder geplaatst vooruit en voor je lichaam. Je arm moet worden verhoogd met een hoek van 70 graden op uw oksel, tussen uw arm en je lichaam. Buig je elleboog. Rust je wang op je schouder om ervoor te zorgen dat het niet omhoog komt als je het traject begint. Dit is een "cheat" dat zal de effectiviteit van het traject. Met uw andere hand, druk op je pols naar je navel, uw arm naar binnen draaien. Houd gedurende 30 tot 60 seconden met een milde tot matige druk uitoefent alleen. Herhaal drie tot vijf keer.

Uiterlijke rotatie

In een deuropening staan en het gezicht van de deurpost. Plaats de hand van uw getroffen schouder op de deur-jam. Gebruik de tegenovergestelde hand te houden van de elleboog zonder speling aan uw zijde om te voorkomen dat het bewegen tijdens het uitrekken. Dit is een "cheat" de doelmatigheid van het stuk zal verminderen. Draai je lichaam uit de buurt van uw aangedane zijde, waardoor je arm om te draaien naar buiten, totdat een matige stuk wordt gevoeld. Als het is echt stijf, dat u annuleerteken uitproberen sommige contract-ontspannen techniek door even je hand in de deurpost ingedrukt gedurende 10 seconden. Wanneer je van de contractie loslaten, probeer en verder uitrekken door het draaien van uw lichaam weg. Houd gedurende 30 tot 60 seconden, vijf keer herhalen.

Lange termijn vooruitzichten

Bevroren schouder kan spontaan opgelost na een periode van één tot drie jaar. Dit kan te wijten zijn aan een individu ten slotte opgevend op pijnlijke oefening en revalidatie en waardoor de reactie van de pijn in het gewricht te settelen. Een geschoolde fysiotherapeut kan helpen u direct in een programma.


gerelateerde artikelen