Zijn ananas een bron van vezels?

April 8

Zijn ananas een bron van vezels?

Ananas, de toonaangevende eetbare lid van de familie bromeliaceae, komt in verschillende vormen waarin verse, bevroren, conserven en gedroogde. Een kopje van ananas stukjes voldoet de dagelijkse vitamine C voor de meeste mensen. Ananas bevat andere gezonde voedingsstoffen, zoals kalium, calcium, fosfor, magnesium, evenals voedingsvezels.

Begrip voedingsvezels

Voedingsvezels is een soort koolhydraten die niet door je lichaam wordt verteerd. In tegenstelling tot de meeste koolhydraten, kan niet vezels worden gedegradeerd tot eenvoudige suikers. In plaats daarvan gaat het door je lichaam onverteerde. Vezel bestaat in twee verschillende rassen--oplosbare en onoplosbare vezels. Oplosbare vezels trekt het water en verandert in een gel tijdens de spijsvertering, terwijl onoplosbare vezels niet in water oplossen doet. Kinderen en volwassenen moeten streven naar het krijgen van 20 tot 30 gram vezels per dag voor een optimale gezondheid, volgens de Harvard School of Public Health.

Vezelgehalte van ananas

Ananas biedt over het algemeen iets meer dan 2 gram vezels per kop van fruit. Ruwe ananas stukjes of plakjes bieden 2,3 gram vezels in een 1-cup deel, terwijl een kopje bevroren ananas stukjes 2,7 gram bevat, volgens het USDA nutri├źnt Data laboratorium. Een kopje ananassap biedt 0.5 gram vezels. Aan de andere kant, een 1-cup portie ingeblikte verpletterd, dan wel gesneden of stuk ananas in zware siroop biedt 2 gram vezels.

Voordelen van voedingsvezels

Onoplosbare vezels bindt met water en maakt uw ontlasting omvangrijker en zachter, helpt hen om snel door uw spijsverteringskanaal. Dit helpt verminderen uw risico voor constipatie, diverticulosis en aambeien. Oplosbare vezels, vertraagt de absorptie van zetmeel en suiker aan de andere kant, door het vertragen van de spijsvertering. Het kan ook helpen verminderen bloed cholesterolniveaus, met name LDL cholesterol, door binding met hen en ze te voeren uit het lichaam als verkwister.

Met behulp van ananas

Voordat het eten van ananas, verwijderen de kroon, de korst, de ogen en de kern. Ananas maakt een prachtige toevoeging aan vleesgerechten, salades, desserts en vruchtenmoes. Ananas bevatten bromelaïne, een enzym dat helpt vlees mals Ananas gebruik als garnering op ham of gebruik het puddingen, taarten, gebak, fruit cocktail en curry's. Ananas stukjes gaan goed met pizza, kip of tonijn salade. Ananas aan kabobs toevoegen als onderdeel van een barbecue-maaltijd. Koolsla krijgt een uitbarsting van smaak van deze tropische vrucht.


gerelateerde artikelen