Hand & been kramp

February 26

Hand & been kramp

Hand en been krampen zijn pijnlijke, onwillekeurige spiercontracties die vaak zonder waarschuwing optreden. Terwijl de meeste krampen relatief onschadelijk zijn en geen langdurig gevaar, kunnen zij een veroorzaakt door een aantal factoren. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, worden krampen vaak veroorzaakt door spiervermoeidheid, uitdroging, minerale deficiƫntie en medicijnen. Reoccuring krampen in handen kunnen een indicatie van een onderliggende neurologische of cardiale aandoening, en je moet dergelijke symptomen door een medische professional gecontroleerd.

Spiervermoeidheid

Extreem zware werk of het uitoefenen tot spier uitputting kan leiden tot kramp. Spiercontractie werkt door het vrijgeven van bepaalde hoeveelheden natrium en kalium. Wanneer belast met zware werk of uithoudingsvermogen te oefenen, kunnen de spieren, gebrek aan de juiste bedragen van de mineralen, contract en ontspannen, vaak logeren in de gecontracteerde positie, waardoor een kramp. Spieren statische gehouden in een gecontracteerde positie voor langere perioden zijn ook kans op kramp. Krampen in handen kunnen optreden bij het schrijven voor langere tijd.

Uitdroging

Uitdroging, meestal veroorzaakt door oefening in warme omstandigheden, kan leiden tot kramp in de handen, benen of andere spieren. De Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen verslag dat de spieren van natrium, kalium en chloride zweten uitput. Kramp optreedt wanneer deze mineralen niet door goede hydratatie vervangen worden. Drinken van water en sportdranken tijdens het sporten houden u gehydrateerd, alsmede het verstrekken van de benodigde mineralen. Voorkom uitdroging, en potentiƫle krampen, de American Council on Exercise beveelt consumeren tussen 90 en 125 oz. vloeistof elke dag, meer als u die zijn bij de vermoeiende oefening betrokken zijn

Medische aandoeningen

Krampen, vooral in de benen, kunnen ook het gevolg van een ernstige medische aandoening. Volgens MayoClinic.com, athlerosclerosis of verharding van de slagaders, mogen de bloedtoevoer naar de spieren in de benen, wat resulteert in een kramp. Schade aan de zenuwen, vooral in de rug en wervelkolom kan ook leiden tot de spieren in de benen te proppen. Krampen zijn ook geassocieerd met nierziekten, bloedarmoede en diabetes.

Behandeling

Krampen duren meestal niet langer dan 15 minuten. Wanneer krampen optreden, raadt de AAOS stoppen van de activiteit en zachtjes het uitrekken van de verkrampte gebied. Uitrekken zich lijkt te zijn meest gunstige wanneer vastgehouden totdat de kramp releases. Afwisselend van warmte en koude naar een krappe gebied kan ook helpen bij de behandeling van het getroffen gebied. U kunt voorkomen dat krampen door uitoefening van een dagelijkse uitrekkende routine, nemen van een multivitamine en onderhouden van goede hydratatie


gerelateerde artikelen